Kemi
henfaldsskema?
01. februar 2006 af
canner (Slettet)
I-135 er ß- aktiv
a. opskriv henfaldskemaet for denne kerne.
- her er jeg helt lost!?
Et I-135 atom vejer 135u.
bestem antallet af atomer i 25g I-135 (husk at omregne 25g til kg)
- her skal jeg vel bare bruge vægten for 1u i gram og så gange med 25 ikk?
hvad svarer 1u til i g?
Således ser opgaven ud.
på forhånd tak :)
a. opskriv henfaldskemaet for denne kerne.
- her er jeg helt lost!?
Et I-135 atom vejer 135u.
bestem antallet af atomer i 25g I-135 (husk at omregne 25g til kg)
- her skal jeg vel bare bruge vægten for 1u i gram og så gange med 25 ikk?
hvad svarer 1u til i g?
Således ser opgaven ud.
på forhånd tak :)
Svar #1
01. februar 2006 af 150972 (Slettet)
a) du skal bestemme I-135's datterkerne. Datterkernen er også radioaktiv og henfalder. også videre også videre...
b) N=m*NA / M
N er antal atomer
m er massen (de 25g)
NA = 6,02*10^23 atomer/mol
M er molmassen for I
b) N=m*NA / M
N er antal atomer
m er massen (de 25g)
NA = 6,02*10^23 atomer/mol
M er molmassen for I
Skriv et svar til: henfaldsskema?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
