Matematik

Mat-->logaritmer

02. februar 2006 af divadua (Slettet)
Disse ligninger har jeg svært ved at løse.. er der nogen der måske kunne hjælpe med dem...?

log (2-3x)=ln(e^^3)

log(3-x)-log(x)=-2

1,02^x=7

3*1,5^x=18

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2006 af daque (Slettet)

hmm prøv lig at skriv f(x) op engang... er lige lidt i tvivl om hvad der er hvad....

Svar #2
02. februar 2006 af divadua (Slettet)

f(x)= log (2-3x)=ln(e^^3)

f(x)= log(3-x)-log(x)=-2

f(x)=1,02^x=7

f(x)= 3*1,5^x=18

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2006 af piper (Slettet)

Den første har du skrevet af forkert, så den har jeg ikke hjulpet dig med, men hvis der skal stå ln(e^3), så er den let at løse, bare tænk på ln(e^3) som en tal-værdi.

2) log(3-x)-log(x)=-2

løsning:

log((3-x)/x)=-2 y=(3-x)/x

log(y)=-2 => y = 10^-2 =>^

10^-2 = (3-x)/x =>x = 300/101

f(300/101) = -2, så resultatet stemmer.

3)

løsning

1.02^x = 7

x*log(1.02) = log(7)

x = log(7)/log(1.02)


Resultatet er tjekket og stemmer.

4)

3*1.5^x=18

log(3)+x*log(1.5)=log(18)

x = (log(18)-log(3))/log(1.5)

Resultatet er tjekket og stemmer.








Svar #4
03. februar 2006 af divadua (Slettet)

Ja den første skal der stå det som du siger.. tror du at du også du kan hjælpe med den?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Brug, at

ln(e³) = 3ln(e) = 3

Svar #6
03. februar 2006 af divadua (Slettet)

Har lidt problemer med denne opgave. Er der nogen der måske kan hjælpe med den?

OPgave: Når en bestemt type gammastråler sendes gennem en blyvæg, er der følgende sammenhæng mellem intensiteten l sænket i 0, før passage af blyvæggen og intensiteten l efter passage: l=l sænket*e^-kx, hvor x angiver blyvæggens tykkelse, målt i mm, og k er en konstant. En blyvæg på 16 mm reducerer intensiteten med 60%

Hvor tyk skal en blyvæg være, for at den halverer intensiteten?

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2006 af sigmund (Slettet)

At intensiteten reduceres 60%, betyder at I/I_0=0.6.

Dette sættes ind i ligningen, og vi får

0.6=e^(-k*x).

Heraf kan k bestemmes.

Derefter skal ligningen 0.5=e^(-k*x) løses mht. x.

Svar #8
03. februar 2006 af divadua (Slettet)

Ok.. mange tak

Svar #9
03. februar 2006 af divadua (Slettet)

Er det rigtigt at der skal stå o,5 i den sidste .. ellers skulle der stå
0,6?

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#9:
Intensiteten skal ifølge dit eget udsagt halveres!

Svar #11
05. februar 2006 af divadua (Slettet)

Denne ligning har jeg haft problemer med.. håber der er nogen der vil hjælpe med den

2^3x-1=200


Svar #12
26. februar 2006 af divadua (Slettet)

er der nogen der kan hjælpe med at løse denne ligning: log(3x-5)=2

Brugbart svar (0)

Svar #13
26. februar 2006 af kraka (Slettet)

Du opløfter blot i 10. potens på begge sider. dvs:

log(3x+5)=2

<=>

10^(log(3x+5))=10^2

Her går 10^ og log ud med hinanden, og du får:

3x+5=100

Herefter skulle den være til at løse.

Venlige hilsner

Svar #14
26. februar 2006 af divadua (Slettet)

hvordan er det nu man regner multipilkations/minus logaritmer ud:

Har to eksempler her: log(4)+log(25)

ln(e^4)ln(e^2)

Brugbart svar (0)

Svar #15
26. februar 2006 af kraka (Slettet)

ved log(4)+log(25)skal du kunne dine logaritmeregneregler og derfor vide at:

log(4)+log(25)=
log(4*25)=
log(100)=2

generelt:

log(a)+log(b)=log(a*b)

Brugbart svar (0)

Svar #16
26. februar 2006 af kraka (Slettet)

ln(e^4)ln(e^2) er det samme som 4*2 da ln og e^ ophæver hinanden.

Venlige hilsner

Svar #17
26. februar 2006 af divadua (Slettet)

Hvordan kan denne ligning løses: 6^3x+4=5

Svar #18
26. februar 2006 af divadua (Slettet)

er der nogen der kan finde ud af denne opgave:den lyder således:

sukker opløses i vand således, at den uopløste mængde aftager eksponentielt med tiden. en sukkermængde på 50kg ønskes opløst, og efter 5 timer er der 20kg sukker, der stadig er uopløst.
a) med hvor mange procent i timen aftager sukkermngden?
b)hvor længe varer det før der er 5 kg sukker tilbage?

Brugbart svar (0)

Svar #19
26. februar 2006 af allan_sim

#18.
Du kender punkterne (0,50) og (5,20), idet der til at starte med er 50 kg sukker og efter 5 timer er 20 kg sukker.

Brug disse punkter til at finde forskriften for derefter at svare på de konkrete spørgsmål.

Svar #20
26. februar 2006 af divadua (Slettet)

Nu får jeg en forskrift der hedder f(x)=5*10^x .. kan det passe..?

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.