Matematik
Rumgeometri, lidt hjælp
02. februar 2006 af
Alima (Slettet)
Godaften.. Jeg sidder med en opgave som jeg er kommet lidt i tvivl om.. Jeg har en vektor j = (0,1,0) samt punkterne A(0,-1,-1) og B= (3,2,0).
Jeg har beregnet vinklen mellem disse ved at benytte mig af formlen cosv = (a prik b)/lal*lbl
Jeg får så oplyst at en plan indeholder punkterne A og B og er parallel med vektoren a =(3,-2,1) og skal bestemme en ligning for denne.
Jeg har fundet krydsproduktet mellem vektor AB og vektor a, dette giver mig så normalvektoren til planen. Vektorproduktet får jeg til (-5,0,15) = (a,b,c) og sammen med punktet A indsætter jeg dette ind i planens ligning og får deraf følgende
5x+15z+15=0 , men er ikke sikker på om dette er rigtigt?
Jeg har beregnet vinklen mellem disse ved at benytte mig af formlen cosv = (a prik b)/lal*lbl
Jeg får så oplyst at en plan indeholder punkterne A og B og er parallel med vektoren a =(3,-2,1) og skal bestemme en ligning for denne.
Jeg har fundet krydsproduktet mellem vektor AB og vektor a, dette giver mig så normalvektoren til planen. Vektorproduktet får jeg til (-5,0,15) = (a,b,c) og sammen med punktet A indsætter jeg dette ind i planens ligning og får deraf følgende
5x+15z+15=0 , men er ikke sikker på om dette er rigtigt?
Svar #1
02. februar 2006 af piper (Slettet)
Find vektoren mellem A og B
Din fremgangsmåde er helt korrekt, men når jeg regner normalvektoren efter i mathcad får jeg
n = (5,0,-15)
ved insættelse af A i planets ligning får jeg:
5x-15z-15=0
Jeg har dobbelttjekket mine resultater, så enten har du skrevet opgaven forkert ind i indlægget her, ellers har du lavet en regnefejl.
Din fremgangsmåde er helt korrekt, men når jeg regner normalvektoren efter i mathcad får jeg
n = (5,0,-15)
ved insættelse af A i planets ligning får jeg:
5x-15z-15=0
Jeg har dobbelttjekket mine resultater, så enten har du skrevet opgaven forkert ind i indlægget her, ellers har du lavet en regnefejl.
Skriv et svar til: Rumgeometri, lidt hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
