Kemi

ligevægt

04. februar 2006 af anne_sofie (Slettet)
hej!
jeg er lige igang med at at lave kemi aflevering, og det kan jeg overhovedet ikke finde ud af..

Ved 900 C spaltes phosgen til carbonmonoxid og chlor
COCl2 (g) --> CO (g) + Cl2 (g)

I en lukket beholder på 100 L findes oprindelig 0,1200 mol phosgen. Efter nogen tid har ligevægten indstillet sig, og man måler et chlorindhold på 0,1183 mol. Beregn ligevægts-konstanten, Kc ved 900 C.


jeg ved godt at man skal bruge ligevægtsloven, for at regne det ud, men jeg kender jo ikke koncentrationer for de forskellige rektanter, udover det så ved jeg heller ikke hvordan man kan regne L til g...
for jeg tænkte på at regne moralmassen ud for at bruge det til at regne ligevægten ud.. men der er bare så mange ukendte tal og jeg er bare gået i stå..

Kc = (CO)*(Cl2)/(COCL2) ligevægtsloven

håber at der er nogen, der kan hjælpe mig!!

på forhånd tak.
Anne

Svar #1
05. februar 2006 af anne_sofie (Slettet)


Please please hjælp mig!!!

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Ud fra reaktionsligningen ser man at for hvert molekyle Cl2 der dannes, dannes der også et molekyle CO, derfor er [Cl2]=[CO] hele tiden. Når du så får at vide hvad konc. af Cl2, ja så er det lige til.

Den nye [COCl2] er så differencen mellem [COCl2] til tiden nul og så [Cl2]

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Husk at omregne til molaritet (V = 100 Liter) for hvert stof, da det ellers giver et forkert resultat.

Svar #4
07. februar 2006 af anne_sofie (Slettet)

er det så rigtigt at lave den sådan:

[Cl2] = [CO]  [0,1183] = [0,1183]
Kc = (CO)*(Cl2)/(COCL2)
Kc = (0,1183mol/100 l.)*( 0,1183mol/100 l )/( 0,1200 /100 l.) -->
Kc = (0,001183 mol/L) * (0,001138 mol/L) / (0,0012 mol/L.) -->


Kc = 0,00116624 mol/L.

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Nej, den nye [COCl2] er (0,12-0,1183)/100 L, men ellers er det andet ok

Svar #6
08. februar 2006 af anne_sofie (Slettet)

hej Larsendrengen!

1000 tak skal du have for hjælpen :-)

mvh
Anne sofie


Skriv et svar til: ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.