Matematik
Energisparepære
04. februar 2006 af
Malfoy (Slettet)
En almindelig 60 wats pære koster 10,50 kr. i indkøb og bruger elektricitet for 0,090 kr. pr. time, når den er tændt.
En energisparepære med ca. samme lysstyrke koster 95 kr. i indkøb og bruger elektricitet for 0,018 kr. pr. time, den er tændt.
Hvor mange timer skal de to pære være tændt, før der er økonomisk ligevægt?
Malfoy
En energisparepære med ca. samme lysstyrke koster 95 kr. i indkøb og bruger elektricitet for 0,018 kr. pr. time, den er tændt.
Hvor mange timer skal de to pære være tændt, før der er økonomisk ligevægt?
Malfoy
Svar #1
04. februar 2006 af sigmund (Slettet)
Opstil to ligninger:
y1=10.50+0.090*t og
y2=95.00+0.018*t.
Hvornår skærer de to rette linier hinanden, eller: hvad er t når y1 er lig y2?
y1=10.50+0.090*t og
y2=95.00+0.018*t.
Hvornår skærer de to rette linier hinanden, eller: hvad er t når y1 er lig y2?
Skriv et svar til: Energisparepære
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
