Kemi

mystiske molberegninger

05. februar 2006 af 666_lucifer (Slettet)
Forsøget går ud på at opløse at opløse ca(OH)2 i Ca(NO3)2. Hvorefter blandingen titreres med saltsyre. Jeg har lidt vanskeligheder ved beregningerne. Jeg har følgende:
V(HCl)=7,5 mL , C(HCl)=0,1 M
Jeg beregner n(H3O+)total=0,75 mmol
Da de reagerer 1:1 fås n(OH-)total=0,75mmol
n(OH-)fra opl.middel =0
n(OH-)fra calciumhydroxid=0,75 mmol (ved ikke helt hvorfor)
n(Ca2+) fra calciumhydroxid =0,75/2=0,375mmol
n(Ca2+) fra opløsningsmiddel=0,02M*20 mL=0,4mmol (da jeg har 20 ml af opløsningsmidlet)
V(Ca(OH)2=20ml
C(koncentration)af(Ca2+) =??? (hjælp)
c(OH-)=?? (hjælp)

Jeg ved ikke om det jeg har lavet er rigtigt og kunne godt bruge lidt hjælp til at finde koncentrationerne.

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2006 af timothy (Slettet)

prøver lige igen

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2006 af timothy (Slettet)

come on

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2006 af timothy (Slettet)

plzzz

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2006 af frodo (Slettet)

du har jo allerede fundet n(Ca2+) og n(OH-)

så er det jo bare at dele med voluminet

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2006 af timothy (Slettet)

ja men problemet er om det er rigtig og dernæst så har jeg jo flere stofmængder fra henholdvis opløsningsmidlet og calciumhydroxid...skal jeg lægge stofmængderne sammen eller trække dem fra hinanden eller...

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2006 af frodo (Slettet)

nu har du (eller 666_lucifer) ikke skrevet koncentrationen af Ca(NO3)2 eller volumnet af nogen af opløsningerne

men det er klart, at har du 20 mL Ca(OH)2 og 20 mL Ca(NO3)2, får du i alt en opløsning på 40 mL.

n(Ca(2+))=n(Ca(NO3)2)+n(Ca(OH)2)

n("Ca(OH)2")=½n(OH-)
n(OH-)=n(HCl)

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2006 af timothy (Slettet)

Nej nej jeg har 20 mL af ca(OH)2 opløst i Ca(NO3)2

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. februar 2006 af frodo (Slettet)

fremgangsmåden er den samme alligevel.

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. februar 2006 af timothy (Slettet)

Okay, men skal jeg så ikke bruge n(OH-)total=0,75mmol til noget??

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. februar 2006 af timothy (Slettet)

Forresten er mine andre beregninger ellers rigtige?

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. februar 2006 af frodo (Slettet)

du har gjort alt rigtigt. Du skal bare have delt med voluminet

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. februar 2006 af timothy (Slettet)

kan du ikke lige se på #9

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. februar 2006 af frodo (Slettet)

jo, for det er jo et m[l for det Ca(OH)2 der er i blandingen..

Brugbart svar (0)

Svar #14
05. februar 2006 af timothy (Slettet)

#13 hvad? kan du ikke uddybe det

Brugbart svar (0)

Svar #15
05. februar 2006 af frodo (Slettet)

n(OH-)=2n(Ca2+ fra Ca(OH)2)

n(Ca2+)=n(Ca(NO3)2)+n(Ca(OH)2)=
n(Ca(NO3)2)+½n(OH-)

Brugbart svar (0)

Svar #16
05. februar 2006 af timothy (Slettet)

Forstod ikke helt det sidste, men det er okay...Tak for hjælpen :-)

Brugbart svar (0)

Svar #17
05. februar 2006 af frodo (Slettet)

det er simpel mængdeberegning.


Brugbart svar (0)

Svar #18
05. februar 2006 af timothy (Slettet)

kan det passe at opløseligheden i NaOH er langt større end i Ca(NO3)2??

Brugbart svar (0)

Svar #19
05. februar 2006 af timothy (Slettet)

Eller er den ens i alle stoffer...

Skriv et svar til: mystiske molberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.