Kemi

redoxreaktion oxidation

05. februar 2006 af lotte-tQsen (Slettet)
hej jeg har en redoxreaktion som jeg er gået lidt kold i. den alkohol jeg har svær ved at tildele oxditationstal til er 2-propanol.

CH3CH2OCH3

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2006 af phelps (Slettet)

det var nok en ideé at opskrive hele ligningen så man kan afgøre hvad der ikke ændres og derfor kan sættes til I, desuden optræder O oftest i -II

Svar #2
05. februar 2006 af lotte-tQsen (Slettet)

ja det ved jeg godt, jeg ved bare ikke hvilket oxidationstal jeg skal tildele C i 2-propanol

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2006 af phelps (Slettet)

jaen hvad oxiseres/reduceres det da til skriv ligningen op

Svar #4
05. februar 2006 af lotte-tQsen (Slettet)

okay men kan ikke helt se sammenhængen med at der ikke kan tildeles et oxdationstal til c uden at opskrive reaktionskemaet.

men 2-propanol skal oxideres med cr2o7(2-) til en keton samt cr(3+)

Svar #5
05. februar 2006 af lotte-tQsen (Slettet)

???????

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2006 af KemiKasper (Slettet)

Det carbonatom der sker kemi ved er carbonatom nr. 2. Dvs. det interessante kan skrives som -C(OH)-. Hvis oxygen har OT = -II og hydrogen har OT = +I kan vi tildele carbon OT = +I.
Propanol oxideres af dichromat til acetone (propanon) hvor det interessante er -C(=O)- og følger vi konventionerne fra før får carbon OT = +II.

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Oxidationstrinnet for C atomet hvor OH sidder på er nul og ikke +1.

-CHOH- ----> -C(=O)-


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. februar 2006 af KemiKasper (Slettet)

undskyld, ja selvfølgelig :) {det var vist for sent til at man skulle lave kemi :)}

Skriv et svar til: redoxreaktion oxidation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.