Kemi
Hjælp til Saltsyre?
05. februar 2006 af
ni-tram (Slettet)
Ved et uheld spildes 25 mL fortyndet saltsyre med pH = 0,3 på et marmorgulv
a) Beregn [ H3O+ ] i saltsyren.?
b) Beregn antal mol H3O+ i de 25 mL saltsyre?
a) Beregn [ H3O+ ] i saltsyren.?
b) Beregn antal mol H3O+ i de 25 mL saltsyre?
Svar #1
06. februar 2006 af KemiKasper (Slettet)
pH er defineret som -log[H3O+] ifølge regnereglerne for logaritmer fås så
[H3O+] = 10^(-pH)
Derefter brug relationen givet i din anden tråd.
[H3O+] = 10^(-pH)
Derefter brug relationen givet i din anden tråd.
Skriv et svar til: Hjælp til Saltsyre?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
