Matematik
integral
06. februar 2006 af
Supermuser (Slettet)
Jeg skal løse dette:
Find vha. integralregning arealet af den punktmængde, som afgrænses af x-aksen og grafen for funktionen f(x) = -x2 + 9.
Men aner ikk hvilke formler jeg skal bruge kan nogen hjælpe
Find vha. integralregning arealet af den punktmængde, som afgrænses af x-aksen og grafen for funktionen f(x) = -x2 + 9.
Men aner ikk hvilke formler jeg skal bruge kan nogen hjælpe
Svar #1
06. februar 2006 af vanquish4 (Slettet)
Du skal bruge
A = F(b) - F(a),
Hvor a er første skæring med x-aksen og b er anden skæring.
F er stamfunktionen til f,
og det er -1/3x3 + 9x,
A = F(b) - F(a),
Hvor a er første skæring med x-aksen og b er anden skæring.
F er stamfunktionen til f,
og det er -1/3x3 + 9x,
Svar #2
06. februar 2006 af vanquish4 (Slettet)
Nulpunkterne er tydeligt -3 og 3,
og hvis du sætter disser tal ind i den førskrevne formel får du arealet, altså:
F(x) = -1/3x3 + 9x
A = F(b) - F(a) = F(3) - F(-3) = ?
og hvis du sætter disser tal ind i den førskrevne formel får du arealet, altså:
F(x) = -1/3x3 + 9x
A = F(b) - F(a) = F(3) - F(-3) = ?
Svar #4
07. februar 2006 af Supermuser (Slettet)
Jeg skal også Finde forskellige tilnærmende værdier af dette areal ved at dele figuren op i rektangler.
hvordan?
hvordan?
Skriv et svar til: integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
