Kemi
CO2 indikator
08. februar 2006 af
the monk (Slettet)
Hvordan kan det være at CO2-indikator får en orange-gullig farve når der tilsættes CO2? - Og hvad farve får en CO2-indikator mættet med CO2 hvis man udkoger den opløste CO2? - Og hvorfor gør den det? På forhånd tak for hjælpen.
Svar #1
08. februar 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Nu ved jeg ikke hvad en CO2 indikator er, men jeg tror du mener en almindelig syre/base indikator.
Når CO2 opløses i vand, dannes kulsyre (H2CO3), og det gør vandet surt, og hvis man har en indikator der har omslagspunkt ved ca. pH = 5, ja så ændrer den farve.
Degasser du vandet ved opvarmning, så fiser CO2 af igen og pH stiger til ca 7, og så er man på den anden side af indikatorens omslagspunkt, og derfor en anden farve.
Var det det du mente ???
Når CO2 opløses i vand, dannes kulsyre (H2CO3), og det gør vandet surt, og hvis man har en indikator der har omslagspunkt ved ca. pH = 5, ja så ændrer den farve.
Degasser du vandet ved opvarmning, så fiser CO2 af igen og pH stiger til ca 7, og så er man på den anden side af indikatorens omslagspunkt, og derfor en anden farve.
Var det det du mente ???
Svar #2
08. februar 2006 af the monk (Slettet)
Ja... Men ved du hvad farve den bliver når man afkoger CO2'en?
Svar #3
09. februar 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Nej, for jeg ved ikke hvilken indikator der anvendes. Der findes mange forskellige med hver deres farver. Men umiddelbart vil jeg tro at det kunne være methylrødt med et omslagspunkt på ca. pH = 5,4, Under pH 5,4 (dvs CO2 mættet vand) så er den rød, og degasset (uden CO2) så er den gul. Det er mit bud, men ellers mangler jeg lidt flere oplysninger.
Skriv et svar til: CO2 indikator
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
