Andre fag

Kan jeg klare gym?

08. december 2003 af SP anonym (Slettet)
hej med jer allesammen.. Jeg er en 9. klasses elev som skal træffe mig et valg efter 9. Så jegkunne smadder godt tænke mig at gå på gym, men da mine lærere siger at jeg ikk er egnet, ved jeg iukk helt om jeg kan eller ej, for nogle fra gym siger at jeg kan da de så min karakterseddel.. Mit snit er 8.4.

Dansk stavning :7
Dansk skrifligt:8
Dansk mundtlig: 8
Dansk orden: 9

Mat mund. : 8
Fysik/kemi: 8
Skriftlig Mat 10
Orden i mat 10

Er de karakterer gode nok for at komme der ind, lærerene siger at jeg ikk er egnet at jeg muligvis skal tag optagelsesprøven..

På forhånd tak

Svar #1
08. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Hej Charlotte!!

Hvad er baggrunden for at du ikke kan komme ind??

Statistikken viser faktisk at dem som ikke er erklæret egnet til gym, faktisk klare sig bedre end dem som blev erklæret egnet.

Derfor:
God til "optagelsesprøven", dine karakterer i mat og fysik/kemi og skriftlig dansk viser da klart at du ER egnet!!

Held og lykke!

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2003 af Casanova (Slettet)

Hey Charlotte!

Ud fra dine karakterer, vil jeg da mene at du sagtens kan blive optaget på gymnasiet.

Det er dine lærere, som selvfølgelig afgører om du er egnet eller ikke ikke er! Hvis ikke, skal du til en optagelsesprøve, hvilket ikke er svært!

Selvom jeg havde et gennemsnit paa over 9 i folkeren, blev jeg indstillet til en optagelsesproeve, hvor jeg kom ind sammen med de resterende 8!

Det sjove er, at vi alle var af andet etnisk baggrund, hvilket var diskriminerende, da mine klassekammerater havde et langt mindre gs end mig, og de kom ind uden at skulle vaere op til optagelsesproeve, but that's world!

Men lad os nu holde os til de aktuelle! Jeg kan ikke se, hvorfor du ikke skulle komme ind paa gym!

Du kunne evt tale med din laerer, om hvorfor hun synes, at du ikke er egnet, og hvad du kunne stramme op paa!

Mvh Casa


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2003 af Jean

Selvfølgelig kan du det; hvor der er vilje er der vej...

Med de karakterer ville jeg ikke mene, at der skulle være noget problem. Prøv at tag en diskussion med din lærer evt. skoleinspektør og hør hvad problemet er. Hvis de ikke er til at stikke i, er der flere muligheder bl.a. optagelsesprøve (er ikke svær) eller 10. klasse/ungdomsskole (kan man stadig det?) og sikkert også andre...

Svar #4
08. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Tak for det hele!! I er virkelig nogen der gør en i godt humør.. Jeg er fra Italien og har derfor ikk født her.. Problemet var at jeg havde problemer med sproget dansk.. at jeg hele tiden ville halde i sproget dansk.. og det er det eneste problem siger de.. er det da meget betydende???

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2003 af Jean

Hvis det er dig, som har skrevet ovenstående giver det slet ikke mening.

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2003 af Casanova (Slettet)

Tjah, sproget dansk er i for sig vigtigt! Men hvis udviklingsstuderende kan klare niveauet kan du vel ogsaa!

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. december 2003 af Kaare (Slettet)

Det betyder selvfølgelig noget fordi størstedelen af det der skal læses er på dansk men på den anden side ser det ikke ud som om det står SÅ slemt til med dine karakterer i dansk. Hvis du læser langsomt og ikke formulerer dig sås tærkt på dansk kommer det naturligvis til at kræve lidt ekstra arbejde på gymnasiet men det burde på ingen måde hindre dig i at søge ind. Og dine karakterer i matematik viser i hvert fald at du ikke er dum så hvis du overkommer sprogproblemet skal du nok klare dig glimrende.

Svar #8
08. december 2003 af SP anonym (Slettet)

I er virkelig for søde.. Tak skal i have!! Nu er jeg i godt humør igen og ser frem til den dag. I må ha' en god jul og et godt nytår!!! Kram fra mig til jer! :-)
pas godt på jer selv!

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. december 2003 af Ktulu (Slettet)

Jeg blev selv indstillet til optagelsesprøve i 10. klasse pga af meddelagtighed i oprør mod udformningen af undervisningen mm (vi fik gode karaktere, men kom ikke ind. Klassekammerater med langt lavere snit kom ind uden problemer.)

Jeg har oplevet, at gym kan ændre væsenenligt ved karaktere blandt elever, som sammenlignede sig i folkeskolen - det hænger nok sammen med, at man udvikler forskellig modenhed og arbejdslyst - og folke- og gymlærere bedømmer på andre ting! Min pointe er, at det er svært at dømme udfra folkeskolens karakterer og ens præstationer der. Derfor skal du naturligvis give dig chancen for gym, jeg kan ikke se noget problem i det.

Hvis du har italiensk som modersmål, kan du også score et par nemme 13-taller ved at tage det som sprogfag... Hvis altså det gym, du vil ind på, har det...

Svar #10
08. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Ok.. Tak for din mening. Tror jeg vælger tysk, for jeg ville gerne bygge videre på det sprog som jeg er begyndt på. har du ikk en mail som jeg kan skrive til dig, for du og selvfølgelig også de andre, i gjorde mig meget glæde, hvis nu der er noget jeg kommer til at tænke længe over det med gym kan jeg måske evt. skrive til jer og snakke om det??

Svar #11
08. december 2003 af SP anonym (Slettet)

MSN måske????

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. december 2003 af Kaare (Slettet)

Jeg synes det er stærkt at vælge tysk når nu du har en naturlig fordel i det andet sprog - begynderitaliensk ville garanteret være barnemad for dig! Det kommer selvfølgelig ikke til at gøre det lettere men hvis du er frisk på udfordringen bliver du jo bare så meget desto klogere og det er en glimrende ting.

Og jo du kan bare skrive herinde eller sende emails hvis der er noget i forbindelse med gymnasiet du gerne vil snakke om. Du kan sende en email til vores respektive emailadresser ved at trykke på "kontakt" inde under profilen.

Svar #13
08. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Mmm, det synes jeg også. Ok så, mange tak for hjælpen og regner med at skrive ind til jer løbet af skoleåret..
Ha' det godt!

Brugbart svar (0)

Svar #14
08. december 2003 af Kaare (Slettet)

I lige måde og held og lykke!

Brugbart svar (0)

Svar #15
08. december 2003 af ababab (Slettet)

Jeg har lidt svært ved at forstå, hvad dine lærere har til grund for ikke at stemme for din oprykning til Gym...
Karaktererne er jo i sig selv ganske udmærket, men det kan måske skyldes faglig aktivitet, altså at du ikke er så meget på banen i timerne...? c",)

Svar #16
08. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Kan du sagtens Charlotte, Niveauet er lidt svært i starten for dig, da du kommer fra 9klasse. Det gjorde jeg også dengang, jeg går i 3.g nu, og har et gennemsnit på 8.5 det er OK.
Men, det er helt sikkert.. at du sikkert har nogle venner der vælger 10kl. Jeg gik i en årgang a ca 60 elever. Der var 6 der tog videre, om det var gym, tek., HH eller HTX.
Jeg var en af dem, og bestemt ikke den mest intelligente af dem. Men, tænk på at du forandrer dig meget i de år, jeg er stensikker på du sagtens kan klare det, remember grades arent all that matters.. ok? det er DIG. Never forget.
Benjamin

Brugbart svar (0)

Svar #17
09. december 2003 af coff (Slettet)

fuck de andre... det har kun a gøre med din indstilning! hvis du arbejder så går det fint... men der er ikke noget værre end at have brugt 3 år af sit liv il at snit på 7 for det kan man ikke bruge til noget!

held og lykke

Brugbart svar (0)

Svar #18
09. december 2003 af Kaare (Slettet)

Njah... det er bedre end ikke at have nogen studentereksamen... mange steder skal du bare bruge det bevis.

Brugbart svar (0)

Svar #19
09. december 2003 af Ktulu (Slettet)

Jeg vil give coff delvis ret. Der er mange som bare SKAL have en studentereksamen, uden de egentlig overhovedet får brug for den. Det er blevet moderne at få en studentereksamen. Dette giver et vis ressourcespild og måske en mindre gavnlig undervisning for dem, som vitterligt skal bruge studentereksamen.

Men min holdninger er ambivalent. Jeg mener også, at det er berigende for samfundet, at det generelle uddannelsesniveau højnes - det medfører nok både økonomiske og sociale fordele for samfundet som helhed...

Svar #20
09. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Det er ikke karakterer men holdning i forhold til undervisningen der afgør om du kan noget i gymnasiet.

I min klasse var der mange som havde fået gode karakterer i folkeskolen uden at lave en pind, og den attitude holdt i så gennem gymnasiet og klarede sig kun lige akkurat igennem.

Gymnasiet er ikke noget problem, hvis bare man hænger i og sætter lektier højt.

...og så mener jeg at kravene til optagelse er lavet om. Alle og enhver der søger ind på gymnasiet kan komme ind, den der lumpne udtalelse fra en eller anden alkoholiseret(jaja overdrevet) folkeskolelærer er væk.

(Måske skulle du se på www.uvm.dk, eller skrive til undervisningsministeren).

//Peden
www.unicorn.aod.auc.dk

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.