Matematik
Integration
09. februar 2006 af
eightx2 (Slettet)
Hvordan vil I integrere denne funktion?
x^2(sqrt(x^3+3))
Jeg vil omskrive den til sqrt((x^3+3)*x^4), som så bliver til sqrt(x^7+3x^4).
Men hvad er stamfunktionen så?
x^2(sqrt(x^3+3))
Jeg vil omskrive den til sqrt((x^3+3)*x^4), som så bliver til sqrt(x^7+3x^4).
Men hvad er stamfunktionen så?
Svar #2
09. februar 2006 af eightx2 (Slettet)
Det er bare fordi, at jeg i en opgave før skulle bestemme int(sqrt(x+1)) dx , som jeg fik til 2/3(sqrt(x+1))(x+1) - altså ligesom sqrt(x) integreret.
Så gik jeg ud fra, at man burde kunne gøre det samme i denne situation ved at samle det hele under kvadratroden, men jeg kan ikke få det samlede resultat til at stemme overens med lommeregnerens resultat.
Opgaven hedder i øvrigt at bestemme integralerne vha. stamfunktioner.
Så gik jeg ud fra, at man burde kunne gøre det samme i denne situation ved at samle det hele under kvadratroden, men jeg kan ikke få det samlede resultat til at stemme overens med lommeregnerens resultat.
Opgaven hedder i øvrigt at bestemme integralerne vha. stamfunktioner.
Svar #3
09. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)
Prøv at substituere med t = x^3+3, hvor dt = 3x^2dx, ligesom #1 også nævnte. Husk derimod at dt = 3x^2dx, så du må få 3 til at forsvinde! Substituér så tilbage efter stamfunktionen er fundet
Svar #4
09. februar 2006 af eightx2 (Slettet)
Ja, det virker ved substitution. Men jeg gik bare ud fra den skulle løses anderledes. :)
Takker.
Takker.
Skriv et svar til: Integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
