Kemi
Isomerisering
09. februar 2006 af
sortesilass (Slettet)
Isomerisering:
(Z)-2-buten --> (E)-2-buten
(Z)-2-buten : H(standard) = -6,99KJ/mol
(E)-2-buten : H(standard)= -11,17KJ/mol
Først beregnes delta H(standard) for isomeriseringen og den bliver 4,18KJ/mol spørgsmålet lyder så: Hvilken af de to former favoriseres af høj temperatur?(Z)-2-buten ? eller (E)-2-buten? og hvorfor?
På forhånd tak
(Z)-2-buten --> (E)-2-buten
(Z)-2-buten : H(standard) = -6,99KJ/mol
(E)-2-buten : H(standard)= -11,17KJ/mol
Først beregnes delta H(standard) for isomeriseringen og den bliver 4,18KJ/mol spørgsmålet lyder så: Hvilken af de to former favoriseres af høj temperatur?(Z)-2-buten ? eller (E)-2-buten? og hvorfor?
På forhånd tak
Svar #1
10. februar 2006 af Larsendrengen (Slettet)
(Z)-2-buten --> (E)-2-buten + Q
hvor Q er reaktionsvarmen, og da det kører i en lukket beholder, vil Q = H (da der ikke er noget pV arbejde).
deltaH(standard)= -4,18 kJ/mol, dvs. reaktionen er eksoterm, og ved højere temp. skulle ligevægten forskydes mod venstre iflg. Le Chatelier's princip. Dvs. Z-2-buten er favoriseret ved høj temp.
Men man skal passe på ikke at misbruge de H værdier til at udtale sig hvad der sker ved højere temperaturer. Derfor er det nødvendigt at bestemme H(standard) værdier ved den temperatur man ønsker at se på. De tabelværdier man har er ved 25 C og de holder ikke ved f.eks. 500 C.
hvor Q er reaktionsvarmen, og da det kører i en lukket beholder, vil Q = H (da der ikke er noget pV arbejde).
deltaH(standard)= -4,18 kJ/mol, dvs. reaktionen er eksoterm, og ved højere temp. skulle ligevægten forskydes mod venstre iflg. Le Chatelier's princip. Dvs. Z-2-buten er favoriseret ved høj temp.
Men man skal passe på ikke at misbruge de H værdier til at udtale sig hvad der sker ved højere temperaturer. Derfor er det nødvendigt at bestemme H(standard) værdier ved den temperatur man ønsker at se på. De tabelværdier man har er ved 25 C og de holder ikke ved f.eks. 500 C.
Skriv et svar til: Isomerisering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
