Matematik

HJÆLP

09. februar 2006 af dinskat (Slettet)
jeg har problemer med en stykke.. hjææææælp..

i parallelogram ABCD er |AB| = 11,
|BC| 15 og vinkel ABC = 120

bestem vinkel CAD

bestem arealet af parallelogrammet ABCD

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2006 af JonasHoumaa (Slettet)

vinklen i modsatte hjørne er også 120 grader..

Og de to andre vinkler er 60 grader. (findes ved at tage 180 - 120.)

Areal kan du finde ud af selv gå evt. ind på formel.dk der er i hvert fald en formel.. (kan du ikke finde ud af det så skriv.. Og jeg skal skære det ud i pap.. ;) )

Svar #2
09. februar 2006 af dinskat (Slettet)

haha.. skær det ud i paap taak hehe :$ :D

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2006 af JonasHoumaa (Slettet)

2 sek..

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2006 af JonasHoumaa (Slettet)

forstår ikke helt dine hvilken vinkel ABC er.. Er det den der ligger i punktet A ? :S

Svar #5
09. februar 2006 af dinskat (Slettet)

nej det er den som ligger i B..

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2006 af JonasHoumaa (Slettet)

gi mig 5 min.

Svar #7
09. februar 2006 af dinskat (Slettet)

men hvis det er.. så kan du jo giv din msn.. jeg har en tegning af den.. så kan jeg lige sende

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. februar 2006 af JonasHoumaa (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)

Ok, vi antager, at hvis |AB| = 11, så må |CD| også være lig 11, og tilsvarende hvis |AD| = 15, så må |BC også være lig 15. |AC| kan du finde ved hjælp af cosinusrelationerne, idet vinkel D = 120, |AD| = 15 og |CD| = 11. Vinkel CAD kan da findes ved at bruge enten sinus- eller cosinusrelationerne... kan ikke lige huske hvilken, men du har jo samtlige sider, hvorefter du leder efter en vinkel.. prøv engang

Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.