Matematik
stamfunktion
13. februar 2006 af
no80 (Slettet)
Funktionen hedder f(x)=1/x^(2/3).
Jeg skal finde en stamfunktion til denne og får: F(x)=(3/2)*ln|x^(2/3)|+k, men er dette korrekt?
Den kunne jo også findes ved
f(x)=x^(-2/3)
F(x)=3x^(1/3)+k. Hvilken er rigtig eller er det det samme?
Jeg skal finde en stamfunktion til denne og får: F(x)=(3/2)*ln|x^(2/3)|+k, men er dette korrekt?
Den kunne jo også findes ved
f(x)=x^(-2/3)
F(x)=3x^(1/3)+k. Hvilken er rigtig eller er det det samme?
Svar #1
13. februar 2006 af sigmund (Slettet)
Det rigtige er 3x^(1/3)+k.
Dette indses idet f(x) skrives som x^(-2/3).
Dette indses idet f(x) skrives som x^(-2/3).
Skriv et svar til: stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
