Matematik

Uendelighedsbegrebet

14. februar 2006 af baloon (Slettet)
Er der nogen kloge hoveder der kan hjælpe mig... Jeg kan nemlig ikke finde ud af at tegne den opgivne funktion.

Jeg skal tegne grafen for f og overveje om f er én-én-tydig

her ses linket:
http://peecee.dk/?id=28953

På forhånd tak!




Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2006 af fixer (Slettet)

Grafen for funktionen er den rette linie med ligningen y=x _undtagen_

1) i punktet x=0 hvor funktionsværdien er 1
2) i alle punkter i M, hvor funktionsværdien er halvdelen af punktet.

Svar #2
14. februar 2006 af baloon (Slettet)

Ville du være flink at evt. at tegne grafen for mig og sende den til mig...
for jeg forstår nemlig ikke udtrykket af den opgivne funktion.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2006 af fixer (Slettet)

Nej, det vil jeg ikke. Det er dig der skal løse opgaven.

Funktionsforskriften kaldes også populært en 'gaffelfunktion'. Den skal forstås således:

Tag et vilkårligt x i intervallet [0,1].

- Hvis x er 0 så er funktionsværdien f(x)=1 (d.v.s. f(0)=1)

- Hvis x ligger i mængden M, så er funktionsværdien x/2 (d.v.s. f(x) = x/2)

- I alle andre tilfælde er funktionsværdien x (d.v.s. f(x)=x).

Svar #4
14. februar 2006 af baloon (Slettet)

Tak for din forklaring af gaffelfunktionen fixer. Det hjalp MEGET!
Har bare svært ved at tegne den, og har VIRKELIG prøvet. Derfor håber jeg bare én der gider at tegne den, så jeg får en klar forståelse af opgaven. Så behøver jeg ikke fremover at spørge til gaffelfunktioner fremover. Så bare den ene gang, ville hjælpe mig MEGET.

På forhånd tak!


Svar #5
14. februar 2006 af baloon (Slettet)

plz

Svar #6
15. februar 2006 af baloon (Slettet)

nogen der vil, bare den ene gang. Det vil hjælpe meget for´min forståelse af gaffelfunktion.

På forhånd tak!


Skriv et svar til: Uendelighedsbegrebet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.