Matematik

Potensfunktion - hjælp

15. februar 2006 af bllcrp88 (Slettet)
Hej..

et spørgsmål jeg ik sådan rigtig forstår..

- Hvor mange løsninger kan en ligning af typen f (x) = K have?
-Begrund svaret ud svaret

på forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Det kommer an på hvad f(x) er (K er nok en konstant).

For at nævne nogen eksempler: Hvis f(x)=a*x+b er der én løsning,
men hvis f(x)=a*x^2+b*x+c er der maksimalt to løsninger.

Bemærk at a hhv. b ikke er det samme i de to forskrifter.

Svar #2
16. februar 2006 af bllcrp88 (Slettet)

hey.. har desværre afleveret min aflevering.. kiggede lige efter en i sidste øjeblik.. det var vist noget med skæringer på x aksen man kunne se hvor mange løsninger de havde.. Havde kun 1 ?:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Ja, præcis. I stedet for at kigge på f(x)=K kan du kigge på f(x)-K=0, og her er det jo skæringen med x-aksen, du skal betragte.

Svar #4
16. februar 2006 af bllcrp88 (Slettet)

ja.. men det vidste jeg så ik hehe.. men ellers meget tak for hjælpen

Skriv et svar til: Potensfunktion - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.