Matematik
To mindre opgaver...
19. februar 2006 af
Kirsty (Slettet)
opg. 1
Bestem a, så -3 er rod i:
p(x)=x^3+x^2+x+a
Her er jeg i tvivl om hvordan jeg overhovedet kommer i gang.
opg. 2
En funktion f er bestemt ved
f(x)= (x^3)/(x^2+1)
Gør rede for at f er voksende
Her er jeg også bange for at jeg ikke helt er med poå hvordan jeg skal vise dette, så lidt hjælp ville være dejligt. På forhånd tak.
Bestem a, så -3 er rod i:
p(x)=x^3+x^2+x+a
Her er jeg i tvivl om hvordan jeg overhovedet kommer i gang.
opg. 2
En funktion f er bestemt ved
f(x)= (x^3)/(x^2+1)
Gør rede for at f er voksende
Her er jeg også bange for at jeg ikke helt er med poå hvordan jeg skal vise dette, så lidt hjælp ville være dejligt. På forhånd tak.
Svar #1
19. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)
Ad 1: Idet det med -3 er rod i p menes, at p(-3) = 0, skal du løse p(-3) = 0 = (-3)^3+(-3)^2+(-3)+a
Skriv et svar til: To mindre opgaver...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
