Matematik
graf og lommergne
19. februar 2006 af
anne_sofie (Slettet)
hej!
det kan godt være at det lyder rigtigt du, men jeg kan altså overhovedet ikke finde ud af det, prøvet mig frem med forskellige løsningsforslag/muligheder, men nej det hjælpe ikke, så jeg ville være utrolig meget taknemmelig, hvis der er nogen der gider hjælpe mig..
jo altså, det drejer sig om at tegne 2 ligninger på en graf lommeregner og bestemmer ligninge for tangenterne til både f(x) og g(x) i skæringspunktet med den mindste x-værdi.
jeg har tegnet ligningerne, har regnet arealet ud, fandt skæringspunkterne, men kan ikke finde ud af at bestem ligningernes tangenter, hvordan gøre man det (på en lommeregne)? jeg ved godt at man skal bruge formlen f'(x) = 0 og g'(x) = o for at finde ligningerne teorisk set, men hvordan gør man det på en lommeregne?
Nb. F(x) = -x2 + 5x – 4
G (x) = sin (x)
på forhånd tak
Anne Sofie
det kan godt være at det lyder rigtigt du, men jeg kan altså overhovedet ikke finde ud af det, prøvet mig frem med forskellige løsningsforslag/muligheder, men nej det hjælpe ikke, så jeg ville være utrolig meget taknemmelig, hvis der er nogen der gider hjælpe mig..
jo altså, det drejer sig om at tegne 2 ligninger på en graf lommeregner og bestemmer ligninge for tangenterne til både f(x) og g(x) i skæringspunktet med den mindste x-værdi.
jeg har tegnet ligningerne, har regnet arealet ud, fandt skæringspunkterne, men kan ikke finde ud af at bestem ligningernes tangenter, hvordan gøre man det (på en lommeregne)? jeg ved godt at man skal bruge formlen f'(x) = 0 og g'(x) = o for at finde ligningerne teorisk set, men hvordan gør man det på en lommeregne?
Nb. F(x) = -x2 + 5x – 4
G (x) = sin (x)
på forhånd tak
Anne Sofie
Skriv et svar til: graf og lommergne
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
