Matematik
Eksponentielt aftagende...
19. februar 2006 af
Kirsty (Slettet)
Et lille hint eller to til løsning af denne opgave ville være dejligt:
opg.1
Indholdet af et radioaktivt stof i et præparat aftager eksponentielt med en halveringstid på 1,28 * 10^9 år
Bestem hvor mange procent af det oprindelige indhold, der er tilbage af det radioaktive stof efter 8,50 * 10^8 år
Bestem, hvor lang tid der går, før indholdet af det rradioaktive stof er er nået ned på 10 % af den oprindelige værdi.
Måske kan jeg egentlig godt finde ud af anden del hvis jeg får et hint til den første...
opg.1
Indholdet af et radioaktivt stof i et præparat aftager eksponentielt med en halveringstid på 1,28 * 10^9 år
Bestem hvor mange procent af det oprindelige indhold, der er tilbage af det radioaktive stof efter 8,50 * 10^8 år
Bestem, hvor lang tid der går, før indholdet af det rradioaktive stof er er nået ned på 10 % af den oprindelige værdi.
Måske kan jeg egentlig godt finde ud af anden del hvis jeg får et hint til den første...
Svar #1
19. februar 2006 af sigmund (Slettet)
Du skal bruge at
N(t) = N0*e^(-k*t).
Henfaldskonstanten k er givet ved k = ln(2)/T_{1/2}, hvor T_{1/2} er halveringstiden. N0 er det, der i opgaven kaldes "det oprindelige indhold".
N(t) = N0*e^(-k*t).
Henfaldskonstanten k er givet ved k = ln(2)/T_{1/2}, hvor T_{1/2} er halveringstiden. N0 er det, der i opgaven kaldes "det oprindelige indhold".
Skriv et svar til: Eksponentielt aftagende...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
