Matematik
HJÆLP Skærer førsteaksen:
10. december 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hejsa
Jeg kan ikke helt løse den her, er med på at skal bruge afstandsformlen: Ax1 + b - y / kvadratroden af a i anden + 1.
Jeg kan bare ikke sætte tallene ind, her er opgaven:
Linierne m1 og m2 er parallelle med linien : Y=2x-12 i afstanden 6. Bestem de EKSAKTE Koordinater til de punkter, hvor m1 og m2 skærer førsteaksen...!?
Håber en der kan hjælpe mig..!
Jeg kan ikke helt løse den her, er med på at skal bruge afstandsformlen: Ax1 + b - y / kvadratroden af a i anden + 1.
Jeg kan bare ikke sætte tallene ind, her er opgaven:
Linierne m1 og m2 er parallelle med linien : Y=2x-12 i afstanden 6. Bestem de EKSAKTE Koordinater til de punkter, hvor m1 og m2 skærer førsteaksen...!?
Håber en der kan hjælpe mig..!
Svar #1
10. december 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)
ja du skal bruge formlen for afstanden fra punkt til linie... hvilken du jo ved er 6.
Jeg ved ikke om dette er den enkleste måde men det er klart en måde der virker. Find først et punkt på den linie du har. f.eks sæt y=0 og isoler x... det er sådn set hip som hap hvad du vælger bare du får et punkt. bagefter ved du at linierne er paralelle hvilket betyder at de har samme hældning, a. hvis du sætter ind er det eneste der skal isoleres b.
Jeg ved ikke om dette er den enkleste måde men det er klart en måde der virker. Find først et punkt på den linie du har. f.eks sæt y=0 og isoler x... det er sådn set hip som hap hvad du vælger bare du får et punkt. bagefter ved du at linierne er paralelle hvilket betyder at de har samme hældning, a. hvis du sætter ind er det eneste der skal isoleres b.
Svar #2
10. december 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)
finder punktet (6,0)
afstand=
|a*x1 + b - y1|/kvdr.rod(a^2 + 1)<=>
6=|2*6 + b - 0|/kvdr.rod(2^2 + 1)<=>
6=|12 + b|/kvdr.rod(5)<=>
|12 + b|=6*kvdr.rod(5)<=>
enten:
12 + b=6*kvdr.rod(5)<=>
b=6*kvdr.rod(5)-12=1,4
eller:
-(12 + b)=6*kvdr.rod(5)<=>
-12 - b=6*kvdr.rod(5)<=>
-b=6*kvdr.rod(5)+12=1,4
b=-6*kvdr.rod(5)-12=-25,4
så m1=2x-1,4
og m2=2x-25,4
afstand=
|a*x1 + b - y1|/kvdr.rod(a^2 + 1)<=>
6=|2*6 + b - 0|/kvdr.rod(2^2 + 1)<=>
6=|12 + b|/kvdr.rod(5)<=>
|12 + b|=6*kvdr.rod(5)<=>
enten:
12 + b=6*kvdr.rod(5)<=>
b=6*kvdr.rod(5)-12=1,4
eller:
-(12 + b)=6*kvdr.rod(5)<=>
-12 - b=6*kvdr.rod(5)<=>
-b=6*kvdr.rod(5)+12=1,4
b=-6*kvdr.rod(5)-12=-25,4
så m1=2x-1,4
og m2=2x-25,4
Skriv et svar til: HJÆLP Skærer førsteaksen:
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
