Kemi
Forvirring!
19. februar 2006 af
Bjarkee (Slettet)
Hej,
Jeg sidder lige nu er og MEGET FORVIRRET! Jeg håber virkelig der er nogle der kan hjælpe mig:
Passer det at :
Atommassen = Massen
Molar masse = Den molære masse
Og er der nogle af disse der er 2 ens af:
Atommassen
Formelmassen
Molekylemasse
Mol
Antal
Molar masse
Massen (m)
Stofmængde (n)
Molar masse (M)
Håber virkelig der er nogle der kan hjælpe mig, jeg er VIRKELIG VIRKELIG FORVIRRET.
Bjarke
Jeg sidder lige nu er og MEGET FORVIRRET! Jeg håber virkelig der er nogle der kan hjælpe mig:
Passer det at :
Atommassen = Massen
Molar masse = Den molære masse
Og er der nogle af disse der er 2 ens af:
Atommassen
Formelmassen
Molekylemasse
Mol
Antal
Molar masse
Massen (m)
Stofmængde (n)
Molar masse (M)
Håber virkelig der er nogle der kan hjælpe mig, jeg er VIRKELIG VIRKELIG FORVIRRET.
Bjarke
Svar #3
19. februar 2006 af timothy (Slettet)
jep
Molar masse (M)= Molar masse= Molekylemasse =Formelmassen
Molar masse (M)= Molar masse= Molekylemasse =Formelmassen
Svar #4
19. februar 2006 af hip.bip (Slettet)
Jeg kan godt forstå at du er forvirret, det kan også være meget indviklet det der kemi.
Når man taler om massen (m), mener man som regel mængden af et stof i enheden gram.
Stofmængen af et stof har enheden mol og betegnes som n.
Forholdet mellem massen (m) og stofmængden (n) kaldes den molare masse (M). Den molare masse har derfor enhden g/mol.
Massen af et atom kaldes logisk nok for atommassen og har enheden u.
Så gælder det om at holde tungen lige i munden, hvis jeg skal prøve og forklare sammenhængen mellem formelmassen og molekylmassen. But here goes.
Ordet formelenhed bruger man om et stof som ikke er et molekyle. Massen af denne formelenhed kalder man for formelmassen. Massen af et molekyle kalder man sometider også formelmassen, men her er det mere praktisk og bruge betegnelsen molekylmasse.
Håber at det har hjulpet lidt på dit problem :-)
Når man taler om massen (m), mener man som regel mængden af et stof i enheden gram.
Stofmængen af et stof har enheden mol og betegnes som n.
Forholdet mellem massen (m) og stofmængden (n) kaldes den molare masse (M). Den molare masse har derfor enhden g/mol.
Massen af et atom kaldes logisk nok for atommassen og har enheden u.
Så gælder det om at holde tungen lige i munden, hvis jeg skal prøve og forklare sammenhængen mellem formelmassen og molekylmassen. But here goes.
Ordet formelenhed bruger man om et stof som ikke er et molekyle. Massen af denne formelenhed kalder man for formelmassen. Massen af et molekyle kalder man sometider også formelmassen, men her er det mere praktisk og bruge betegnelsen molekylmasse.
Håber at det har hjulpet lidt på dit problem :-)
Skriv et svar til: Forvirring!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
