Fysik
E_kin
20. februar 2006 af
Mani4 (Slettet)
I forbindelse med beregning af lysets kvantisering har jeg fået E_kin til at være negativ. kan det godt passe?
Svar #2
20. februar 2006 af Mani4 (Slettet)
En kobberplade rammes af en ultraviolet foton (bølgelængde = 231nm.). En elektron løsrives. Hvad bliver dens hastighed?
Jeg finder først frekvensen(f) af den ultraviolette foton
v = lambda * f <=> f = v / lambda <=> f = 300.000.000m/s / 2,31*10^-7m <=> f = 13s-1
Når jeg kender den ultraviolette fotons frekvens kan jeg vha. formlen for lysets kvantisering finde den (maksimake) kinestiske energi ved ”udsparkningen” fra kobberpladen. H står for Plancks konstant( h = 6,63*10^-34Js ) mens AL er materiale konstanten som i dette tilfælde er kobber (4,65eV = 7,44*10^-19J)
E_kin = h * f – AL <=> Ekin = ( 6,63*10-34Js * 13s-1 ) – 7,44*10-19J <=> Ekin = [-7,44*10-19J]
Hvor går den galt?
Jeg finder først frekvensen(f) af den ultraviolette foton
v = lambda * f <=> f = v / lambda <=> f = 300.000.000m/s / 2,31*10^-7m <=> f = 13s-1
Når jeg kender den ultraviolette fotons frekvens kan jeg vha. formlen for lysets kvantisering finde den (maksimake) kinestiske energi ved ”udsparkningen” fra kobberpladen. H står for Plancks konstant( h = 6,63*10^-34Js ) mens AL er materiale konstanten som i dette tilfælde er kobber (4,65eV = 7,44*10^-19J)
E_kin = h * f – AL <=> Ekin = ( 6,63*10-34Js * 13s-1 ) – 7,44*10-19J <=> Ekin = [-7,44*10-19J]
Hvor går den galt?
Svar #3
20. februar 2006 af fixer (Slettet)
Frekvensen er gal.
f = (3*10^8 m/s)/(231 * 10^(-9) m) = ?
f = (3*10^8 m/s)/(231 * 10^(-9) m) = ?
Skriv et svar til: E_kin
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
