Kemi
Reaktiontype
21. februar 2006 af
baloon (Slettet)
Jeg ved at ammoniak fremstilles ud fra dinitrogen og dihydrogen efterfølgende reaktionsskema:
N2(g) + 3H2(g) --> 2NH3 (g) delta HM =-92,2 kJ*mol^-1
Udmiddelbart vil jeg mene at reaktionstypen er en redox....men hvordan forklarer man det????
Håber at der er nogen kloge hoveder der kan hjælpe mig!
På forhånd tak!
N2(g) + 3H2(g) --> 2NH3 (g) delta HM =-92,2 kJ*mol^-1
Udmiddelbart vil jeg mene at reaktionstypen er en redox....men hvordan forklarer man det????
Håber at der er nogen kloge hoveder der kan hjælpe mig!
På forhånd tak!
Svar #3
21. februar 2006 af frodo (Slettet)
redox ja, prøv at udregne nogle oxidationstal, og se at de skifter, hvorfor det er en redox
Svar #4
21. februar 2006 af baloon (Slettet)
N2(g) + 3H2(g) --> 2NH3 (g)
N2 = 0
H2 = 0
NH3 = (N=-3 og H=1)
Kan godt se at oxidationstallene skifter men hvordan redegør man så at det er en redox?
N2 = 0
H2 = 0
NH3 = (N=-3 og H=1)
Kan godt se at oxidationstallene skifter men hvordan redegør man så at det er en redox?
Skriv et svar til: Reaktiontype
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
