Matematik
Lidt hjælp...
22. februar 2006 af
Yllas (Slettet)
Hej!
Jeg har et par opgaver, jeg godt kan bruge lidt hjælp til:
Først har jeg skulle bestemme en regneforskrift for funktionen f, hvor en opløsning af ammoniumnitrat i vands temperatur med godt tilnærmelse er en liniær funktion af den opløste mængde. Regneforskriften har jeg fra en tabel udregnet til at være f(x)= -0,346x + 21,75. Herefter lyder opgaven på, at jeg skal bestemme f(190) = -43,99 C. Derefter står der, at jeg skal kommentere resultatet, idet det oplyses, at ved en afprøvning faldt køleposens temperatur fra 22 til -8 C. Hvad er det, jeg skal? Hvordan kommenterer man?
I en anden opgave skal jeg bestemme endnu en regneforskrift, men denne gang for en eksponentiel udvikling. Røgten strålings intensitet aftager (hvilket ses på en graf i opgaven) eksponentielt med vævets tykkelse. For at bestemme regneforskriften, har jeg aflæst følgende punkter på grafen (0;100) og (5,65;50). Herefter har jeg lavet følgende udregning:
(b*a^5,65)/(b*a^0) = 500/100
hvilket efter nogen tids udregning bliver til a = 0,885. Det kan bare ikke passe, da grafen jo aftager. Hvad har jeg gjort forkert? Får I a til noget andet? Jeg ville sætte mine udregninger herind, men jeg ved ikke, hvordan man laver et kvadratrodstegn...
Håber, der er en, som vil hjælpe...
Jeg har et par opgaver, jeg godt kan bruge lidt hjælp til:
Først har jeg skulle bestemme en regneforskrift for funktionen f, hvor en opløsning af ammoniumnitrat i vands temperatur med godt tilnærmelse er en liniær funktion af den opløste mængde. Regneforskriften har jeg fra en tabel udregnet til at være f(x)= -0,346x + 21,75. Herefter lyder opgaven på, at jeg skal bestemme f(190) = -43,99 C. Derefter står der, at jeg skal kommentere resultatet, idet det oplyses, at ved en afprøvning faldt køleposens temperatur fra 22 til -8 C. Hvad er det, jeg skal? Hvordan kommenterer man?
I en anden opgave skal jeg bestemme endnu en regneforskrift, men denne gang for en eksponentiel udvikling. Røgten strålings intensitet aftager (hvilket ses på en graf i opgaven) eksponentielt med vævets tykkelse. For at bestemme regneforskriften, har jeg aflæst følgende punkter på grafen (0;100) og (5,65;50). Herefter har jeg lavet følgende udregning:
(b*a^5,65)/(b*a^0) = 500/100
hvilket efter nogen tids udregning bliver til a = 0,885. Det kan bare ikke passe, da grafen jo aftager. Hvad har jeg gjort forkert? Får I a til noget andet? Jeg ville sætte mine udregninger herind, men jeg ved ikke, hvordan man laver et kvadratrodstegn...
Håber, der er en, som vil hjælpe...
Svar #1
22. februar 2006 af MrJonas (Slettet)
ved ikke lige med den første.. Men så vidt jeg husker er en ekspotentiel funktion aftagende, hvis a er >0 men <1, så det passer vel fint
Svar #4
22. februar 2006 af Yllas (Slettet)
Er der virkelig ingen, der kan redde en ung pige i nød? Det skal afleveres i morgen...
Svar #6
22. februar 2006 af Yllas (Slettet)
Okay, har fundet ud af den sidste opgave, men hvad vil det sige at kommenterer i første opgave? I have no clue whatsoever!
Skriv et svar til: Lidt hjælp...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
