Matematik

Brøker

22. februar 2006 af simonthomsen (Slettet)
Ved godt denne opgave allerede findes på siden men synes ikke det er til den store hjælp.

Reducer brøken:

((y-x)^2-y^2)/(2x)

Er selv kommet frem til:

(x^2-2xy)/(2x)

Er det rigtigt og hvordan kommer jeg videre?

Er der i øvrigt forskel på at reducer og forkorte?

På forhåndtak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2006 af sp1r (Slettet)

Der er forskel, når du forkorter gøres det med en bestemt enhed. ved reducering, dividerer du ikke hele udtrykket med en bestemt enhed.
-x^2/(2x)<=> -0.5x Får jeg det til.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2006 af kr1s (Slettet)

Jeg får det til det samme som sp1r :-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2006 af fixer (Slettet)

#1
Ahh, det er vist lidt tåget.

At forkorte betyder, at man i en brøk bortdividerer en fælles divisor i tæller og nævner.

At reducere betyder at omskrive et udtryk ved hjælp af ækvivalente regninger således at slutudtrykket er simplerer. At reducerer mest muligt betyder at slutudtrykket er så simpelt som muligt.

En forkortning kan således være en del af en reduktion.

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2006 af fixer (Slettet)

#1+#2
Hvordan er det lykkedes jer at nå frem til dette?

#0
Korrekt. Den eneste tilbageværende operation, du kan udføre, at at forkorte med 2x.

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2006 af baaaay (Slettet)

Jeg må også give #0 og #4 ret.

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2006 af andoando (Slettet)

(x-y)^2 -2y^2 må vel give:
x^2 + y^2 -2xy -y^2 =x^2 -2xy
hvis man så sætter 2x uden for parrantesen giver det 2x (½x -y)

brøken kan derfor forkostes ved:
((x-y)^2 -2y^2)/2x = 2x(½x-y)/2x = ½x-y
Brøken må derfor blive forkortet til:
½x-y.

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. februar 2006 af andoando (Slettet)

-kan tilføje, at udover at sætte 2x udenfor en parrentes kan man blodt lave en polynomiums division på
x^2-2xy/2x hvorved man kommer man frem til samme resultat.

Svar #8
22. februar 2006 af simonthomsen (Slettet)

Fandt selv ud af den:D Eller har i hvert fald fået det samme som #6! Mange tak for de gode svar

Svar #9
22. februar 2006 af simonthomsen (Slettet)

Men er det nu også det rigtigt?? For # og #2 for jo noget andet:S??

Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.