Matematik
Hjælp??
22. februar 2006 af
Norskov (Slettet)
Har lige fået stillet to mat. opgaver, men aner ikke hvor jeg skal begynde?
opgave 1:
Bestem a så andengradsligningen
ax^2+4x-5=0
har netop en løsning!
opgave 2:
I en redegørelse fra 1983 skriver skovstryrelsen til miljøministriet, at arealet af de private bøgeskove er aftaget siden 1930'erne. Styrelsen forventer, at dette areal i fremtiden vil blive reduceret med 0,9% pr. år hvis udviklingen fortsættet.
I det følgende andtages det at udviklingtn fortsætter.
Hvor mange % vil arealet af private bøgeskove være reduceret med i år 2083 sammelignet med arealet i 1983?
I hvilket år vilarealet af private bøgeskove være halt så stort som i 1983??
opgave 1:
Bestem a så andengradsligningen
ax^2+4x-5=0
har netop en løsning!
opgave 2:
I en redegørelse fra 1983 skriver skovstryrelsen til miljøministriet, at arealet af de private bøgeskove er aftaget siden 1930'erne. Styrelsen forventer, at dette areal i fremtiden vil blive reduceret med 0,9% pr. år hvis udviklingen fortsættet.
I det følgende andtages det at udviklingtn fortsætter.
Hvor mange % vil arealet af private bøgeskove være reduceret med i år 2083 sammelignet med arealet i 1983?
I hvilket år vilarealet af private bøgeskove være halt så stort som i 1983??
Svar #2
22. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)
ad 1: For at et andengradspolynomium skal have en rod og dermed en løsning, må diskriminanten være lig nul, altså d = b^2 - 4ac
Svar #3
22. februar 2006 af baaaay (Slettet)
Jeg har kun tid til at hjælpe dig med opgave 1:
Du ved, at hvis andengradsligningen kun har én løsning, må d være 0.
4^2-4a*(-5) = 0 <=>
16+20a = 0 <=>
a = -4/5
... med forbehold for regnefejl
Du ved, at hvis andengradsligningen kun har én løsning, må d være 0.
4^2-4a*(-5) = 0 <=>
16+20a = 0 <=>
a = -4/5
... med forbehold for regnefejl
Skriv et svar til: Hjælp??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
