Matematik
grænseværdi
26. februar 2006 af
Anna18 (Slettet)
For ethvert tal a er en funktion f bestemt ved:
f(x)=
(2ax+6a)(x+5)/(x+3) , x ej lig -3
samtidig med at
f(x)=4 , x=-3
Bestem lim(x-->-3)f(x) udtrykt ved a
Håber i forstår min opskrivning...
f(x)=
(2ax+6a)(x+5)/(x+3) , x ej lig -3
samtidig med at
f(x)=4 , x=-3
Bestem lim(x-->-3)f(x) udtrykt ved a
Håber i forstår min opskrivning...
Svar #1
26. februar 2006 af allan_sim
#0.
Prøv at se om du kan komme videre ved at sætte noget passende uden for parentes i tælleren, så du kan forkorte x+3 væk.
Prøv at se om du kan komme videre ved at sætte noget passende uden for parentes i tælleren, så du kan forkorte x+3 væk.
Svar #2
26. februar 2006 af jammal (Slettet)
Det er nok det, at man skal finde rødderne for tælleren og derefter sætte dem ind i parantesen, så ngt kan forkortes væk med x-3 som #1 sagde
Skriv et svar til: grænseværdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
