Matematik
Opg. med cirkler
26. februar 2006 af
nikole (Slettet)
Hej derude!
Jeg er fuldstændigt blank med de her opg.. Kan i hjælpe med en grundgi forkalring, evt eks. med andre tal selvfølgeligt.. Skal aflevere det imorgen, tak:)
1.) En linie har ligninegn 5x-6y+3=0
Beregn den spidse vinkel mellem linien og førsteaksen.
2.) En polynomium p er givet ved p(x)=x^2+x^3-2x-2
Bestem de eksakte løsninger til ligningen p(x)=0
Bestem en ligning for tangenten til grafen for p i punktet A(1, p(1))
3.)88x divideret med x+77 = f(x)
Bestem tykkelsen af den efterisolering, der giver en besparelse på 60 tons.
Bestem f'(x) (specielt det her har jeg slet ikke styr på)
Beregn f'(100), og gøre rede for, hvad dette tal fortæller om besparelsen.
Plz jeg ved det er en kmæpe opg for ejr, men jeg behøver virkelig hjælp til de her..
hilsen
Niko
Jeg er fuldstændigt blank med de her opg.. Kan i hjælpe med en grundgi forkalring, evt eks. med andre tal selvfølgeligt.. Skal aflevere det imorgen, tak:)
1.) En linie har ligninegn 5x-6y+3=0
Beregn den spidse vinkel mellem linien og førsteaksen.
2.) En polynomium p er givet ved p(x)=x^2+x^3-2x-2
Bestem de eksakte løsninger til ligningen p(x)=0
Bestem en ligning for tangenten til grafen for p i punktet A(1, p(1))
3.)88x divideret med x+77 = f(x)
Bestem tykkelsen af den efterisolering, der giver en besparelse på 60 tons.
Bestem f'(x) (specielt det her har jeg slet ikke styr på)
Beregn f'(100), og gøre rede for, hvad dette tal fortæller om besparelsen.
Plz jeg ved det er en kmæpe opg for ejr, men jeg behøver virkelig hjælp til de her..
hilsen
Niko
Svar #1
26. februar 2006 af JALN (Slettet)
1.) Omskriv til y = a*x + b
Hældningskoefficienten "a" = tan(V), hvor V er den spidsevinkel mellem linien og x-aksen.
Hældningskoefficienten "a" = tan(V), hvor V er den spidsevinkel mellem linien og x-aksen.
Svar #2
26. februar 2006 af filleellif (Slettet)
2.)
p(x)=x³+x²-2x-2
Den første løsning giver sig umiddelbart. Den er nemlig -1, da p(-1)=0.
Vi kan nu lave polynomiers division.
(x³+x²-2x-2):(x+1)=x²-2
Dvs., at p(x)=(x+1)(x²-2). Så skal du bare finde rødderne for x²-2 og du har alle rødder for p(x). Rødderne er så:
-1, kvr(2) og -kvr(2)
p(x)=x³+x²-2x-2
Den første løsning giver sig umiddelbart. Den er nemlig -1, da p(-1)=0.
Vi kan nu lave polynomiers division.
(x³+x²-2x-2):(x+1)=x²-2
Dvs., at p(x)=(x+1)(x²-2). Så skal du bare finde rødderne for x²-2 og du har alle rødder for p(x). Rødderne er så:
-1, kvr(2) og -kvr(2)
Skriv et svar til: Opg. med cirkler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
