Matematik
Parabel - bevis?
26. februar 2006 af
Jankovich (Slettet)
Jeg skal vise at en given figur tilnærmelsesvis er en parabel med forskriften:
f(x)= -0,005388x^2-0,1106x+19 for 0
Figuren er en slags bakke, der er 19m 'høj' og 50m 'bred'. Men hvordan jeg viser det kan jeg ikke helt se!
Da bakken efter 50 meter, vil være lig med vandret skal f(50) = 0 hvilket den også er, og da bakken efter 0 meter er 19m høj, skal f(0) = 19, hvilket den også er.
Ellers ved jeg ikke helt hvad jeg skal vise, og hvordan. Nogen der kan hjælpe mig?
f(x)= -0,005388x^2-0,1106x+19 for 0
Figuren er en slags bakke, der er 19m 'høj' og 50m 'bred'. Men hvordan jeg viser det kan jeg ikke helt se!
Da bakken efter 50 meter, vil være lig med vandret skal f(50) = 0 hvilket den også er, og da bakken efter 0 meter er 19m høj, skal f(0) = 19, hvilket den også er.
Ellers ved jeg ikke helt hvad jeg skal vise, og hvordan. Nogen der kan hjælpe mig?
Svar #1
26. februar 2006 af Jankovich (Slettet)
Er der ingen der kan hjælpe? Skriv evt. hvis jeg har formuleret det skidt!
Svar #2
26. februar 2006 af Sentinox (Slettet)
Hvor præcis er tegningen du har?
Jeg vil give dig ret i de to argumenter du har fremlagt, men måske du kunne tage en 3-4 steder mere, og argumentere ud fra. f.eks.: (f(10),f(20),f(30),f(40))...
Med din nuværende argumentation kunne det jo lige så godt være en ret linie mellem de to punkter (0,19) og (50,0)...
//Sentinox
Jeg vil give dig ret i de to argumenter du har fremlagt, men måske du kunne tage en 3-4 steder mere, og argumentere ud fra. f.eks.: (f(10),f(20),f(30),f(40))...
Med din nuværende argumentation kunne det jo lige så godt være en ret linie mellem de to punkter (0,19) og (50,0)...
//Sentinox
Svar #3
27. februar 2006 af Jankovich (Slettet)
Den er forholdsvis præcis, og følger en evt. indtegning på grafregner 100%. Hvis du har én prøv da at tegne den ind, og sæt xmin = 0 xmax = 50.
Skriv et svar til: Parabel - bevis?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
