Matematik
potensfunkton og ekstemumssteder
26. februar 2006 af
Kirsty (Slettet)
Hej,
jeg har to opgaver, som jeg har lidt svært ved at få klaret. I den første er det især en forklaring der volder mig problemer.
opg 1.
Bevis, at den omvendte funktion til en potensfunktion, er en potensfunktion.
opg 2.
En funktion f er bestemt ved:
f(x)=x- 2sinx,
x tilhører fra og med 0 til og med 2pi
Bestem de lokale eksteremumssteder for f
og bestem funktionens værdimængde.
Jeg ved at jeg skal finde F'(x)= 0 og tegne monotoni-linjen, men jeg har generelt svært ved det når det er cos og sin der er involveret i opgaven og går hele tiden i stå, lidt hjælp eller måske et eksempel på en lignende opgave ville være rart.
På forhånd mange tak for hjælpen.
jeg har to opgaver, som jeg har lidt svært ved at få klaret. I den første er det især en forklaring der volder mig problemer.
opg 1.
Bevis, at den omvendte funktion til en potensfunktion, er en potensfunktion.
opg 2.
En funktion f er bestemt ved:
f(x)=x- 2sinx,
x tilhører fra og med 0 til og med 2pi
Bestem de lokale eksteremumssteder for f
og bestem funktionens værdimængde.
Jeg ved at jeg skal finde F'(x)= 0 og tegne monotoni-linjen, men jeg har generelt svært ved det når det er cos og sin der er involveret i opgaven og går hele tiden i stå, lidt hjælp eller måske et eksempel på en lignende opgave ville være rart.
På forhånd mange tak for hjælpen.
Svar #1
26. februar 2006 af 2835 (Slettet)
Prøv at skrive det du er kommet frem til mht. opgave 2
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
Svar #2
26. februar 2006 af Sentinox (Slettet)
opg 1.
Bevis, at den omvendte funktion til en potensfunktion, er en potensfunktion
En potensfunktion er af formen:
f_n(x) = k[n]*x^n+k[n-1]*x^(n-1)+...+k[0]
Den inverse er defineret som f_n(x)^(-1) = ([n]*x^n+k[n-1]*x^(n-1)+...+k[0]
)^(-1) = [n]*x^(-n)+k[n-1]*x^(-(n-1))+...+k[0]^(-1)
Det vil sige en potensfunktion...
Et helt korrekt bevis er det ikke, hvor grundigt skal i gøre det?
//Sentinox
Bevis, at den omvendte funktion til en potensfunktion, er en potensfunktion
En potensfunktion er af formen:
f_n(x) = k[n]*x^n+k[n-1]*x^(n-1)+...+k[0]
Den inverse er defineret som f_n(x)^(-1) = ([n]*x^n+k[n-1]*x^(n-1)+...+k[0]
)^(-1) = [n]*x^(-n)+k[n-1]*x^(-(n-1))+...+k[0]^(-1)
Det vil sige en potensfunktion...
Et helt korrekt bevis er det ikke, hvor grundigt skal i gøre det?
//Sentinox
Skriv et svar til: potensfunkton og ekstemumssteder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
