Matematik
xz-plan
27. februar 2006 af
CziX (Slettet)
Skæringspunktet P mellem linjen n og xz-planen, hvor
n : (x,y,z) = (2+t, 4+2t,8+3t)
a: 17x+9y+12z-98 = 0
Er tvivl om, hvordan denne opgave skal håndteres, derfor får I også alfa-planen. Går ud fra, at normalvektoren til xz-planen (0,y,0) ?
n : (x,y,z) = (2+t, 4+2t,8+3t)
a: 17x+9y+12z-98 = 0
Er tvivl om, hvordan denne opgave skal håndteres, derfor får I også alfa-planen. Går ud fra, at normalvektoren til xz-planen (0,y,0) ?
Svar #1
27. februar 2006 af sigmund (Slettet)
Jo, alle normalvektorer til xz-planen er givet ved (0,k,0), hvor k er en positiv konstant.
Men hvad skal du? Skal du bestemme skæringspunktet mellem linjen n og xz-planen? Hvor kommer planen alfa ind i billedet? Du har opstillet en ligning for planen, men jeg kan ikke se hvad den gør der, forudsat at det er skæringspunktet mellem linjen n og xz-planen, du skal finde.
Men hvad skal du? Skal du bestemme skæringspunktet mellem linjen n og xz-planen? Hvor kommer planen alfa ind i billedet? Du har opstillet en ligning for planen, men jeg kan ikke se hvad den gør der, forudsat at det er skæringspunktet mellem linjen n og xz-planen, du skal finde.
Svar #2
27. februar 2006 af CziX (Slettet)
Planen er noget fra den tidligere opgave. Som sagt var i tvivl, derfor gav jeg alt information.
Jeg skal bestemme skæringspunktet mellem linjen n og xz-planen.
Jeg skal bestemme skæringspunktet mellem linjen n og xz-planen.
Svar #3
27. februar 2006 af sigmund (Slettet)
Skæringspunktet mellem linjen n og xz-planen må findes der hvor y = 0. Dvs. at du sætter y i parameterfremstillingen for linjen lig 0 og isolerer t. Det fundne t indsættes så i hhv. x og z for at finde x- hhv. z-koordinaten til punktet P.
Skriv et svar til: xz-plan
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
