Fysik
tyngdeacceleration
27. februar 2006 af
julle.p (Slettet)
Denne skal bestemmes vha forsøg med en faldplade (kugle falder ned på en plade). Derefter er man i stand til at beregne tyngdeacceleration. Jeg sætter mine værider ind i excel og laver en graf med faldtiden i anden som x-akse og faldtiden som y-akse... Men hvorfor bliver hældningen (af tendenslinjen) det halve af tyngdeacceleration?
Jeg vil næsten tro det har noget med disse formler at gøre:
s = ½ x g x t^2 samt v = ½ x g x 2t
Men jeg ved ikke helt i hvilken sammenhæng....
Jeg vil næsten tro det har noget med disse formler at gøre:
s = ½ x g x t^2 samt v = ½ x g x 2t
Men jeg ved ikke helt i hvilken sammenhæng....
Svar #1
27. februar 2006 af julle.p (Slettet)
Forresten:
s: faldhøjde
t: faldtid
g: tyngdeaccelerationen
s: faldhøjde
t: faldtid
g: tyngdeaccelerationen
Skriv et svar til: tyngdeacceleration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
