Matematik
Parabel
27. februar 2006 af
Villærer (Slettet)
Hvordan finder jeg skæringspunkterne til denne parabel: y=x^2+10 ??
Svar #1
27. februar 2006 af Guruen (Slettet)
med x-aksen går jeg ud fra.. en funktion kan jo aldrig have skæringspunkter med sig selv..
men det er jo en andengradsfunktion..
så kan du finde rødderne (hvor den skærer x-aksen) ved at finde diskriminanten.
d=b^2-4ac (b er så 0 i dit tilfælde, der der ikk er noget)
og dernæst de to løsninger
-b +- kvadrod(d)
x= ----------------
2a
men det er jo en andengradsfunktion..
så kan du finde rødderne (hvor den skærer x-aksen) ved at finde diskriminanten.
d=b^2-4ac (b er så 0 i dit tilfælde, der der ikk er noget)
og dernæst de to løsninger
-b +- kvadrod(d)
x= ----------------
2a
Svar #5
27. februar 2006 af *CC* (Slettet)
en andengradsligning ar formelen;
y=ax^2+bx+c
For at vise det i forhold til sin, skulle din se således ud hvis b skulle være med;
y=1x^2+0x+10
B er derved lig 0
y=ax^2+bx+c
For at vise det i forhold til sin, skulle din se således ud hvis b skulle være med;
y=1x^2+0x+10
B er derved lig 0
Svar #6
27. februar 2006 af *CC* (Slettet)
A er det tal der står foran x^2, og c er det sidste tal, uden et x bagved...
se mit sidste svar :o)
se mit sidste svar :o)
Skriv et svar til: Parabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
