Matematik
Alfa og beta-plan
27. februar 2006 af
Allan Hansen (Slettet)
To planer alfa og beta er bestemt ved ligningerne
alfa: 2x-y+3z-12=0
beta: 10x-5y+15z-30=0
gør rede for, at planerne alfa og beta er parallelle.
Beregn afstanden mellem planerne alfa og beta.
alfa: 2x-y+3z-12=0
beta: 10x-5y+15z-30=0
gør rede for, at planerne alfa og beta er parallelle.
Beregn afstanden mellem planerne alfa og beta.
Svar #1
27. februar 2006 af sigmund (Slettet)
"Gør rede for, at planerne alfa og beta er parallelle":
At planerne er parallelle er det samme som at normalvektorerne er parallelle. Dvs. at du skal gøre rede for at normalvektorerne er parallelle.
"Beregn afstanden mellem planerne alfa og beta."
Her går jeg ud fra at vi taler om den vinkelrette afstand, som også er den korteste. Afstanden mellem planerne er den samme som afstanden mellem et punkt i hver af planerne. Disse punkter må ligge må en linie, der har en af normalvektorerne som retningsvektor, og findes de som skæringspunktet mellem hver af planerne og linien.
At planerne er parallelle er det samme som at normalvektorerne er parallelle. Dvs. at du skal gøre rede for at normalvektorerne er parallelle.
"Beregn afstanden mellem planerne alfa og beta."
Her går jeg ud fra at vi taler om den vinkelrette afstand, som også er den korteste. Afstanden mellem planerne er den samme som afstanden mellem et punkt i hver af planerne. Disse punkter må ligge må en linie, der har en af normalvektorerne som retningsvektor, og findes de som skæringspunktet mellem hver af planerne og linien.
Svar #2
27. februar 2006 af john vs. jon (Slettet)
til det sidste kan du jo bare slå op i din lærebog der står det:
dist(alfa,bate) = dist(P,beta)
dist(alfa,bate) = dist(P,beta)
Skriv et svar til: Alfa og beta-plan
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
