Kemi

pH

28. februar 2006 af bobbie (Slettet)
Hey...Skal løse følgende opg:
en diprot syre (H2A) opløses i vand, og der tilsættes 50mL 0,1M NaOH. Hvis at pH = 4,56.
Man får yderligere at vide:

pKs(H2A)=4,21 og pKs(HA-)=8,51.

Jeg har regnet ud:

n(H2A)=0,007

Da n(H2A)>n(NaOH) er det før føste ækvivalentpunkt.
Jeg troede man kunne burge pufferligningen, men da får jeg

pH=4,21+log(0,005/0,007)=4,06

Nogle forslag???

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2006 af frodo (Slettet)

du skal også bruge pufferligningen. Men du skal bruge den rigtigt.

Hvad er stofmængden af syre i dette punkt?

Svar #2
28. februar 2006 af bobbie (Slettet)

ja, fandt ud af det...
pH=4,21+log(5mmol/(7,24-5)mmol)...

Svar #3
28. februar 2006 af bobbie (Slettet)

Har lige et andet spg.
hvis man skal bestemme Kp ved 250grader, så kan man ikke bruge formlen med delta G vel??

Jeg har brugt lnk = -deltaH/R * 1/t + delta S/r, men så får jeg K til en så lille værdie, at lommeregneren bare skriver 0! kan man bruge en anden formel?

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2006 af frodo (Slettet)

formlen er fin nok. Og den er blot en omskrivning af deltaG-formlen, hvis du tænker på -Dg=RT*lnK

Svar #5
28. februar 2006 af bobbie (Slettet)

Men er det ikke noget med at man kun kan bruge delta G, når temp er tæt på 25grader?

Så må jeg jo bare ha lavet en regne fejl...

TAK!

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. februar 2006 af frodo (Slettet)

nej. Man skal bare huske på at standardværdien for delta G gælder ved 25 grader. Men H og S kan indenfor et rimeligt temperaturinterval godt regnes temperaturuafhængige, hvorfor man kan anvende disse til at bestemme delta G ved en anden temperatur.

Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.