Matematik

halveringstid

28. februar 2006 af Nithelizius (Slettet)
hej jeg har kigget på opgaven som ligger her, men kan ikke helt forstå hvordan halveringskonstanten findes, lidt hjælp søges :), på forhånd tak.. har lagt linket til opgaven, det er ogave 7.005

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=65509&h=7.005

Svar #1
28. februar 2006 af Nithelizius (Slettet)

det er vel b*e^-kt = 100*e^-0,053t og så bare løse den?

Svar #2
28. februar 2006 af Nithelizius (Slettet)

det er vel b*e^-kt = 100*e^-0,053t og så bare løse den?

Svar #3
28. februar 2006 af Nithelizius (Slettet)

lige meget har fundet en formel, ln(1/2)/-k.., sorry jeg spurgte unødigt

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2006 af sigmund (Slettet)

#3:

Ja, T½ = ln(1/2)/-k, eller T½ = ln(2)/k.

Skriv et svar til: halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.