Matematik
eksponentialfunktioner
28. februar 2006 af
Nithelizius (Slettet)
Hej :)
Spørgsmålet forlyder; hvor mange døgn går der fra starten af nedbrydningen af fytoplankton til der er nedbrudt 70 % af dens biomasse.
V(t)=100*e^-0,053t
dvs. V(t)=70 <-> 100*e^-0,053t=70 <-> e^-0,053t =70/100 <->
hvad er det så jeg gør nu ? på forhånd tak
Spørgsmålet forlyder; hvor mange døgn går der fra starten af nedbrydningen af fytoplankton til der er nedbrudt 70 % af dens biomasse.
V(t)=100*e^-0,053t
dvs. V(t)=70 <-> 100*e^-0,053t=70 <-> e^-0,053t =70/100 <->
hvad er det så jeg gør nu ? på forhånd tak
Svar #1
28. februar 2006 af Esmil (Slettet)
Nu bruger du logaritmer!
Det næste skridt er
ln(e^-0.053t) = -0.053t*ln(e) = -0.053t
||
ln(70/100) = ln(7/10)
Det næste skridt er
ln(e^-0.053t) = -0.053t*ln(e) = -0.053t
||
ln(70/100) = ln(7/10)
Svar #2
28. februar 2006 af Nithelizius (Slettet)
det forsøgte jeg også fik bare en negativ værdi, men var fordi jeg tog ln7. Dette er langt fra rigtigt, det skal være ln(3/10) i det der jo er 30 % tilbage når 70 % er nedbrudt, dermed hedder den V(t)=30 <-> 100*e^-0,053t=30 ......
dermed er t=ln(3/10)/-0,053=22,7165
right?
dermed er t=ln(3/10)/-0,053=22,7165
right?
Svar #4
28. februar 2006 af Nithelizius (Slettet)
det bliver 30 så passer det vel også i det 70 % så er blevet nedbrudt, men skal nok huske at inkludere det, tak for hjælpen
Skriv et svar til: eksponentialfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
