Fysik

Km/t til m/s

01. marts 2006 af iinnaj (Slettet)
hvis jeg skal omregne Km/t til m/s skal jeg så gange eller dividere med
1000/(60*60) = 0,277777778

?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2006 af thomas88 (Slettet)

Nej, du skal dividere km/t med 3,6.

altså x km/t / 3,6 = x m/s

- Thomas

Svar #2
01. marts 2006 af iinnaj (Slettet)

ok tak. kan du komme med en kort forklaring. for ville da mene det var sådan her:

km = 1000 m
t = 60 * 60 sek
km/t = 1000m/3600 = 0,27777777778

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2006 af thomas88 (Slettet)

Jo, selvfølgelig:

1 / 3,6= 0,277777778
- - - - - - - - -
1 km/t = 0,277777 m / s
<->
1 m/s = 3,6 km/t

Du kan altså vælge mellem at dividere med mine 3,6 eller gange med dine 0,27777778.

- Thomas


Svar #4
01. marts 2006 af iinnaj (Slettet)

nu forstår jeg.:)
tak

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2006 af Sentinox (Slettet)

Hej, jeg husker det på denne måde:

km/t = km/t * 1000m/1km * 1t/60min * 60 s / 1 min = 1000 m/t = 5/18 m/s

5/18, er jo næsten 0,27777778, som skal ganges med...


//Sentinox



Skriv et svar til: Km/t til m/s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.