Matematik
Største værdi
01. marts 2006 af
The-cracker (Slettet)
En funktion f er givet ved
f(x) = x^2(1-x)^9 , x € [0;1]
Beregn største værdien for f.
Nogen som vil hjælpe mig.
ps
Tegnet her: € betyder tilhører, på papiret ligner det et forkølet E, det var det nærmeste symbol der lignede det.
f(x) = x^2(1-x)^9 , x € [0;1]
Beregn største værdien for f.
Nogen som vil hjælpe mig.
ps
Tegnet her: € betyder tilhører, på papiret ligner det et forkølet E, det var det nærmeste symbol der lignede det.
Svar #1
01. marts 2006 af sigmund (Slettet)
Den største værdi findes enten i intervallets endepunkter eller der hvor f'(x) = 0. Derfor: start med at differentiere f, der er en produktfunktion.
Svar #2
01. marts 2006 af Sentinox (Slettet)
Hej
f(x) har størsteværdi, enten i et stationært punkt (f'(x)=0) eller på randen, som her er x=0, henholdsvis x=1.
Begynd med at tegne kurven på din grafregner, og dan dig et overblik.
//Sentinox
f(x) har størsteværdi, enten i et stationært punkt (f'(x)=0) eller på randen, som her er x=0, henholdsvis x=1.
Begynd med at tegne kurven på din grafregner, og dan dig et overblik.
//Sentinox
Skriv et svar til: Største værdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
