Matematik
Skrå Asymptote
01. marts 2006 af
vines (Slettet)
Hvordan finder jeg dennes skrå asymptomte?
2(x-3)^2+5 / x-3
2(x-3)^2+5 / x-3
Svar #1
01. marts 2006 af sigmund (Slettet)
Vi har en funktion givet ved forskriften
f(x) = (2*(x-3)^2+5)/(x-3).
Ved at dividere tæller med nævner fås
f(x) = 2*(x-3)+5/(x-3).
Således er den skrå asymptote givet ved
y = 2*x - 6.
f(x) = (2*(x-3)^2+5)/(x-3).
Ved at dividere tæller med nævner fås
f(x) = 2*(x-3)+5/(x-3).
Således er den skrå asymptote givet ved
y = 2*x - 6.
Skriv et svar til: Skrå Asymptote
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
