Matematik

Folkeskole opg.

02. marts 2006 af 0omiao0 (Slettet)
HeeJ ...
har lige brug lidt hjælp til dette :

1991 = 426,8
1992 = 485,2

hvor mange % er omsætningen steget fra 1991 til 1992 ?

sådan har jeg lavet det:
485,2 - 426,8 = 58,4
=>58,4:426,8x100 =7,30%

kan det passe ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2006 af Molle (Slettet)

Du skal bruge formlen:

forskel/oprindelige*100 %

(485,2 - 426,8)/426,8*100 % = 13,7 %

Du har den rigtige mellemregning, men kan ikke få facit til at passe.

Svar #2
02. marts 2006 af 0omiao0 (Slettet)

det er også mig der lavede fejl :P
har lige regnet det ud igen og fik så det samme resultat som dig :D

hvor stor ville spilleomsætningen så være i år 2002, hvis den gennemsnitlige vækst fra 1993 er 25% om året ?

1993 = 431,1

?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2006 af Molle (Slettet)

Lav et skema:

1993: 431,1

1994: 431,1*1,25 = 538,875

1995: 538,875*1,25 = 673,594

osv.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2006 af Herter (Slettet)

hvor stor ville spilleomsætningen så være i år 2002, hvis den gennemsnitlige vækst fra 1993 er 25% om året ?

1993 = 431,1

431,1*1,25^9 = 3211,95

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2006 af Molle (Slettet)

Du kan også benytte dig af vækstformlen:

K_n = K(1 + x)^n

K = startværdi

x = procentstigning som decimaltal

n = antal vækstperioder

K_n = værdi efter n perioder

Du får så:

K_n = 431,1*(1+0,25)^9 = 3211,9

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2006 af Molle (Slettet)

#4 Kom mig lidt i forkøbet der.

Svar #7
02. marts 2006 af 0omiao0 (Slettet)

Tak for det :D
jeg er ret dum til matematik, så vil i ikk' lige hjælpe med sidste opgave :P ?

vis at omsætningen i perioden 1984-1993 i gennemsnit er vokset med 2% om året.

1984 = 360,7
1985 = 382,9
1986 = 413,1
1987 = 417,6
1988 = 426,3
1989 = 416,3
1990 = 398,6
1991 = 426,8
1992 = 485,2
1993 = 431,1

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. marts 2006 af Molle (Slettet)

K_n = K(1 + x)^n

Værdierne indsættes:

431,1 = 360,7*(1 + x)^9

Der har du en ligning. Isoler x og du burde få omkring 0,02, som jo er det samme som 2 %.

Svar #9
02. marts 2006 af 0omiao0 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :D

Skriv et svar til: Folkeskole opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.