Kemi
Molarmassen
02. marts 2006 af
Bjarkee (Slettet)
Hej,
Hvis man har et stof med en ukendt kemisk formel, kan man ikke udmiddelbart betegne stoffets molare masse. Så må man prøve at bestemme stoffets molare masse ved at måle sammenhørende værdier for stofmængde og masse. En måling viser, at 0,124 mol af et stof har massen 10,42g.
a)Beregn stoffets molare masse.
b) Kan stoffets kemiske formel være C5H10?
Bjarke
Hvis man har et stof med en ukendt kemisk formel, kan man ikke udmiddelbart betegne stoffets molare masse. Så må man prøve at bestemme stoffets molare masse ved at måle sammenhørende værdier for stofmængde og masse. En måling viser, at 0,124 mol af et stof har massen 10,42g.
a)Beregn stoffets molare masse.
b) Kan stoffets kemiske formel være C5H10?
Bjarke
Svar #1
02. marts 2006 af dnadan (Slettet)
hmmm du skal bruge formlen:
M=m/n
dermed er molarmassen fundet. nu finder du ud om det kan være C5H10, dvs. 5*12,01+10*1,008=....
hvis de er ens kunne det være den...
M=m/n
dermed er molarmassen fundet. nu finder du ud om det kan være C5H10, dvs. 5*12,01+10*1,008=....
hvis de er ens kunne det være den...
Skriv et svar til: Molarmassen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
