Kemi

Hvem har ret???

02. marts 2006 af sdj (Slettet)
Sidder og har en diskussion med en af mine venner om redoxreaktioner!
Han mener at oxygen altid har OT = -2, mens jeg mener at den godt kan have OT = -1.

Hvem har ret og hvorfor?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2006 af dnadan (Slettet)

i har begge ret, normalt er oxygens OT=-2 men hvis man nu f.eks. tager H2O2 er oxygens OT=-1, i dette er det brint som 'bestemmer' oxygens OT. Så vidt jeg husker er det noget med at Hydrogen kun har en proton og en elektron og derfor kan de overhovedet ikke have større eller lavere OT

Svar #2
02. marts 2006 af sdj (Slettet)

Ja, ved følgelig godt at oxygen kan have OT = -2. Men den kan OGSÅ have OT = -1, hvilket min ven mener er forkert!

Bare lige det jeg ville have bekræftet:P??

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2006 af KlausG (Slettet)

Jeg er ham han diskuterer med .
Jeg mener at O, som "alenestående" ion, kun kan have OT = -2.
Kan godt se, at hvis den reagerer med H+, som kun er en proton, kan afgive en elektron, og derved bliver OT = 1-

Men som min ven fortalte mig, at O optager en elektron fra H, som jeg ikke kan få til at passe på nogen som helst måde, men at den kan afgive en, giver mere mening i mit hoved.

Svar #4
02. marts 2006 af sdj (Slettet)

Under tildeling af OT lader man som om at elektronpar i polære bindinger er fuldstændigt overført til det mest elektronegative af atomerne, så dét får ædelgasstruktur.

Derofr kan O's OT være lig med -1.

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2006 af dnadan (Slettet)

I selvfølgelig også husk at Oxygens OT kan være lig 0.... Men ellers har sdj ret...

Svar #6
02. marts 2006 af sdj (Slettet)

#6. Kan du give et eksempel?

Svar #7
02. marts 2006 af sdj (Slettet)

Og evt.forklare hvorfor?

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. marts 2006 af dnadan (Slettet)

tja som jeres lærer nok har fortalt, så er grundstoffer OT lig med 0, altså H2's OT=0 og O2's OT=0 osv...

Svar #9
02. marts 2006 af sdj (Slettet)

Hmm..okay! Nej det har hun ikke, da vi endnu ikke har haft om redoxreaktioner!

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. marts 2006 af Arial (Slettet)

Nørder...

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. marts 2006 af Larsendrengen (Slettet)

OT i oxid ionen O(2-) er -2

OT i peroxid ionen O2(2-) -1

Skriv et svar til: Hvem har ret???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.