Matematik
Trekant ABCD
02. marts 2006 af
Aalborg (Slettet)
Håber I vil hjælpe mig med denne.
- I et koordinatsystem er givet fire punkter A(-1,5), B(1,4), C(5,6) og D(3,7)
Undersøg, om vinkel BAD er ret.
Gøre rede for, at firkant ABCD er et parallelogram.
- I et koordinatsystem er givet fire punkter A(-1,5), B(1,4), C(5,6) og D(3,7)
Undersøg, om vinkel BAD er ret.
Gøre rede for, at firkant ABCD er et parallelogram.
Svar #1
02. marts 2006 af dnadan (Slettet)
hmmm du kan finde afstandende mellem punkterne vha. afstand formlen, og derefter kan du bruge cosinus relationerne til af finde vinkel A, derefter kan du finde vinkel C, hvis C=A er det et parallelogram
Svar #3
02. marts 2006 af Waterhouse (Slettet)
Du kan finde hældningen for linjen mellem B og A, og hældningen for linjen mellem A og D - brug
a=[y2-y1]/[x2-x1]
Herefter benytter du bare, at produktet af to på hinanden vinkelrette linjers hældningskoefficienter altid er -1.
Hvis ABCD er et parrallellogram, må det gælde at AB||CD samt BC||AD. Undersøg om dette er tilfældet, igen f.eks. ved at kigge på hældningskoefficienter.
a=[y2-y1]/[x2-x1]
Herefter benytter du bare, at produktet af to på hinanden vinkelrette linjers hældningskoefficienter altid er -1.
Hvis ABCD er et parrallellogram, må det gælde at AB||CD samt BC||AD. Undersøg om dette er tilfældet, igen f.eks. ved at kigge på hældningskoefficienter.
Skriv et svar til: Trekant ABCD
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
