Kemi

Masseberegning

02. marts 2006 af Bjarkee (Slettet)
Hej,

Betragt forbrændingen af propan (C3H8):

C3H8 + 5O2 ---> 3CO2 + 4H2O

Der anvendes 60,5g propan. Beregn massen af den mængde oxygen, som bruges ved reaktionen, og beregn desuden masserne af de to stoffer, som dannes ved reaktionen.

Bjarke

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2006 af iinnaj (Slettet)

først finder du stofmængden af propan.
n = m/M
Da de reagerer 1:5 er:
n(O2) = 5*n(C3H8)

så kan du finde massen ved at bruge:
m= n*M

Svar #2
03. marts 2006 af Bjarkee (Slettet)

Hvordan kan du videatde reagerer 1:5?

Bjarke

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2006 af Sicma (Slettet)

#2:

Kig på reaktionen.

C3H8 + 5O2 ---> 3CO2 + 4H2O

Der er 1 gang C3H8, og 5 gange så meget 5O2

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2006 af Sicma (Slettet)

1) Find molarvægtene for propan og dioxygenen.

2) Brug formlen n = m/M for at finde antal mol for propan.

3) Gang propans antal mol med 5, for at finde antal mol for dioxygenet.

....

Svar #5
03. marts 2006 af Bjarkee (Slettet)

#4) Hej,
Den måde #1 har vist det påkan man ikke gøre det sådan?

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2006 af dnadan (Slettet)

det er den samme metode som de bruger...så følg anvisningerne og derved finder du frem til resultatet

Svar #7
03. marts 2006 af Bjarkee (Slettet)

Hvordan kan jeg finde massen i første omgang?


Svar #8
03. marts 2006 af Bjarkee (Slettet)

hvordan skal jeg finde stofmængden af et stof når jeg ikk ehar massen?!

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. marts 2006 af Sicma (Slettet)

Du har 60,5g propan.

Formlen for propan er C3H8

Altså må molarmassen være:

3*C atomer + 8*H atomer = 44,096 g/mol

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. marts 2006 af Sicma (Slettet)

antal mol finder du så således:

n=m/M

altså:

n = 60,5g / 44,096 g/mol

n = 1.372 mol

Svar #11
03. marts 2006 af Bjarkee (Slettet)

beregn desuden masserne af de to stoffer, som dannes ved reaktionen.

Hej,
Jeg vil lige høre om det jeg gør er rigtigt:

Jeg vil starte med at beregne massen af stoffet 3CO2 :

m=n*M

m= 60,5g / 44,096 g/mol * 3 * 12 + 15,9994 * 5

Er det sådan jeg skal gøre det?

Bjarke

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. marts 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm nej... du regner rigtigt nok stofmængden af propan ud, men du skal da ikk gange med 5. Du skal kigge på koeficienterne i reaktionsskemaet:
(1)C3H8 + 5O2 ---> 3CO2 + 4H2O
Du har fundet stofmængden af Propan, hvis du vil finde stofmængden af oxygen, så skal du gange med 5, CO2 skal du gange med 3 og ved vand skal du gange propans stofmængde med 4.
Men du siger altså stofmængden af propan*3*Molarmassen af CO2(dvs. 12,01+16+16)
forstår du dette?

Svar #13
03. marts 2006 af Bjarkee (Slettet)

Ja, hvor dum kan man være?

Nu er det feset ind, ved i om der ligger lidende opgaver på nettet=

Bjarke

Svar #14
03. marts 2006 af Bjarkee (Slettet)

Hvordan vil du forklare at jeg skal gange med henholdsvis 3 og fire?

Brugbart svar (0)

Svar #15
03. marts 2006 af dnadan (Slettet)

du kan jo altid søge herinde efter opgaver om mængdeberegning eller lignende... (dette bruges stort set altid til rapporter osv.)

Svar #16
03. marts 2006 af Bjarkee (Slettet)

#14) ?

Brugbart svar (0)

Svar #17
03. marts 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm man skal helst ha ækvivalente mængder ud af reaktionen, dvs. at stofmængderne stemmer overens med koeficienterne...

C3H8 + 5O2 ---> 3CO2 + 4H2O

Hvis man siger stofmængden af propan nu er 1mol, vil det sige at n(O2)=5mol, n(CO2)=3mol og n(H2O)=4mol

Svar #18
03. marts 2006 af Bjarkee (Slettet)

Okai, lige en sidste ting, min facit siger det skal give følgende:

Der dannes 181,2g CO2

Kan du forklare hvorfor der er den afvigelse?

Brugbart svar (0)

Svar #19
03. marts 2006 af dnadan (Slettet)

hva mener du med afvigelse? dit resultat passer...

Svar #20
03. marts 2006 af Bjarkee (Slettet)

Ja jeg ved godt at det passer,menkan du fortælle hvorfor der er forskel mellem mit resultat og facitlistens?

Bjarke

Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.