Matematik
Problematisk optimering!!?
14. december 2003 af
sclk (Slettet)
Er der virkelig ikke nogen, der kan hjælpe med denne opgave!!??
Please!
Emne: Hjælp til optimering
Skrevet den: 13-12-2003 13:05:02
--------------------------------------------------------------------------------
Hej..
Er super lost i den flg. mat-opg:
"Et reklamefirma skal fremstille en rektangulær plakat. Plakaten skal have et rektangulært tekstfelt omgivet af en hvid margin. (Målene på denne margin fremgår af figuren)
Tegningen af plakaten indeholder de følgende mål.
Højde = x
Bredde = b
Marginen skal gå 15 cm ind på plakaten i begge sider og 22,5 cm ind på plakaten for oven og for neden.
Bestem plakatens bredde udtrykt ved højden x, når hele plakaten skal have et areal på 16200 kvadrat-cm, og gør rede for at x må være større end 45(det kan jeg godt selv forstå) og mindre end 540."
Det eneste jeg selv kan tænke mig frem til er noget med at arealet skal være bx = min 16200, men det kan jeg ikke bruge til meget/noget!???
Sara
Er der virkelig ikke nogen, der kan hjælpe med denne opgave!!??
Please!
Emne: Hjælp til optimering
Skrevet den: 13-12-2003 13:05:02
--------------------------------------------------------------------------------
Hej..
Er super lost i den flg. mat-opg:
"Et reklamefirma skal fremstille en rektangulær plakat. Plakaten skal have et rektangulært tekstfelt omgivet af en hvid margin. (Målene på denne margin fremgår af figuren)
Tegningen af plakaten indeholder de følgende mål.
Højde = x
Bredde = b
Marginen skal gå 15 cm ind på plakaten i begge sider og 22,5 cm ind på plakaten for oven og for neden.
Bestem plakatens bredde udtrykt ved højden x, når hele plakaten skal have et areal på 16200 kvadrat-cm, og gør rede for at x må være større end 45(det kan jeg godt selv forstå) og mindre end 540."
Det eneste jeg selv kan tænke mig frem til er noget med at arealet skal være bx = min 16200, men det kan jeg ikke bruge til meget/noget!???
Sara
Svar #1
14. december 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)
... er du så sikker på at de 16200 er hele arealet... er det ikke kun tekstfeltetsareal...? fordi ellers er det vel ikke det store... som du siger er b*x=16200 <=> b=16200/x men det er lissom det... hvis arealet derimod er tekstarealet fremkommer et udtryk hvor der divideres med x-45 som udover den logiske betrahtning også gir noget matematisk... gider du checke hvilket areal det er?
Svar #2
14. december 2003 af sclk (Slettet)
16200 er HELE plakatens areal - kan bare ikke forestille mig at det er så ligetil...
Næste opgave lyder:
Gør rede for at arealet A(x) af tekstfeltet, målt i kvadrat-cm, kan udtrykkes ved
A(x) = 17550-30x-(729000/x)
Og det kan jeg så heller ikke rigtig sætte i forbindelse med det andet...?
Næste opgave lyder:
Gør rede for at arealet A(x) af tekstfeltet, målt i kvadrat-cm, kan udtrykkes ved
A(x) = 17550-30x-(729000/x)
Og det kan jeg så heller ikke rigtig sætte i forbindelse med det andet...?
Svar #3
14. december 2003 af sclk (Slettet)
Nu har jeg fundet ud af første del af opgaven, men kan altså stadig ikke redegøre for udtrykket for A(x9. Den eneste del af udtrykket jeg forstår er de 30x....
!!!??? Hjælp!
!!!??? Hjælp!
Skriv et svar til: Problematisk optimering!!?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
