Matematik

f'(x)=0........................

03. marts 2006 af ASLAK (Slettet)
hejsa er der ikke lige nogle som kan hjælpe med denne opgave:

En funktion f er bestemt ved:
f(x)=cos(x)-sin(x) x ∈ ] 0 ; 2π [

A)Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet

B)Bestem de to løsninger til ligningen

C)Bestem monotoniforholdene for f .

Linjen med ligningen skærer grafen for f i netop ét punkt.

D)Benyt grafregneren til at bestemme førstekoordinaten til dette punkt.


på forhånd tak:)

Svar #1
03. marts 2006 af ASLAK (Slettet)

Ups:

funktionen hedder:

f(x)=cos(x)-sin(x)

A)den opgave har jeg lavet..

b) men her forst¨r jeg ikke hvordan jeg kan få to resultater, da jeg får 3???

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2006 af Duffy

Dette er RENT ÆVL:

"En funktion f er bestemt ved:
f(x)=cos(x)-sin(x) x ∈ ] 0 ; 2Pi [

A)Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet

B)Bestem de to løsninger til ligningen

C)Bestem monotoniforholdene for f .

Linjen med ligningen skærer grafen for f i netop ét punkt.

D)Benyt grafregneren til at bestemme førstekoordinaten til dette punkt."

Svar #3
03. marts 2006 af ASLAK (Slettet)

#2: øhhh ja det har jeg ligesom opdaget..........

det er måske derfor at jeg har skrevet funktionen igen.....

men okay lad mig bare gøre det en gang til:

funktionen hedder:
f(x)=cos(x)-sin(x) , ]0;2Pi[

a) har lavet.

b) hvis du gider kan du lige forklare den da jeg når frem til 3 løsninger, mens jeg i opgaven kun skal nå frem til 2????

Svar #4
03. marts 2006 af ASLAK (Slettet)

b)Bestem de to løsninger til ligningen: f'(x)=0

det er den jeg har problemer med

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2006 af Duffy

Hvad er det for 3 løsninger du får?

Svar #6
03. marts 2006 af ASLAK (Slettet)

jeg får:

x=-3,93
x= 2,36
x= -0,79

Svar #7
03. marts 2006 af ASLAK (Slettet)

men så tænkte jeg at det skulle jo være indenfor ]0;2Pi[

men så er der kun en løsning tilbage og ikke 2......

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. marts 2006 af Duffy

f'(x)=0

Hvordan ser din f'(x) ud?

Og hvordan løser du den?

Skriv det her ellers svært at hjælpe!



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. marts 2006 af sigmund (Slettet)

#7:

Hvorfor får du 3 løsninger? Der findes kun to unikke (her tænker jeg på det engelske "distinct") løsninger.

Svar #10
04. marts 2006 af ASLAK (Slettet)

altså jeg gør følgende:

f(x)= cos(x)-sin(x)

f'(x)=-cos(x)-sin(x)

f'(x)=0

-cos(x)-sin(x)=0

x= 2,36

men i opgaven stå¨r der at der skal være to løsninger!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. marts 2006 af Duffy

Prøv at tegne funktionen f , så er det let at se hvor den anden løsning er!!



Duffy

Svar #12
04. marts 2006 af ASLAK (Slettet)

når jeg tegner funktionen ind ....får jeg det til en masse parabler...

Svar #13
04. marts 2006 af ASLAK (Slettet)

???????????????????????

Brugbart svar (0)

Svar #14
04. marts 2006 af Sentinox (Slettet)

Husk, at du har et interval!

her er et plot af de to funktioner INDEN FOR DET GIVNE INTERVAL!

http://peecee.dk/?id=30866

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #15
04. marts 2006 af sigmund (Slettet)

En masse parabler?! Har du aldrig set grafen for en sinus- eller en cosinusfunktion før?

Svar #16
04. marts 2006 af ASLAK (Slettet)

men altså jeg får f'(x)=0

til 2,36 inden for følgende interval:
]0;2Pi[

men problemet er så at opgaven siger at jeg skal finde to løsninger????

Svar #17
04. marts 2006 af ASLAK (Slettet)

#15: nææ det har jeg faktisk ikke

Brugbart svar (0)

Svar #18
04. marts 2006 af sigmund (Slettet)

Ja, plotter du funktionen med forskriften f(x) = -sin(x)-cos(x) i intervallet ]0,2pi[, ser du at den skærer x-aksen to steder. Dette er de de søgte løsninger.
Hvordan kommer vi frem til de to løsninger?
Dette indses bedst ved at se på enhedscirklen, idet f(x) = -sin(x)-cos(x) omskrives til f(x) = -tan(x)-1. Hvordan defineres tangens i forbindelse med enhedscirklen?

Svar #19
04. marts 2006 af ASLAK (Slettet)

altså kan det passe at de to løsninger er :

x= 2,36 og
x=-1

Brugbart svar (0)

Svar #20
04. marts 2006 af Duffy

Ligger x = -1 i dit definitions-interval ]0,2pi[ ?

Hvordan får du iøvrigt værdien x = -1 frem?



Duffy

Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.