Matematik

Quick

04. marts 2006 af Lemin (Slettet)
Quick
Skrabespillet Quick består af en lille spilleplade med 9 tildækkede tal.
Det øverste lag skrabes af pladen, og hvis der fremkommer tre ens tal, har man vundet. Antallet af gevinster ændres proportionalt med spilleomsætningen. Her er vist gevinstplanen ved et salg af 5 mill. Quick-lodder.

a: Forklar hvad det betyder, at antllet af præmier ændres proportionalt med spilleomsætningen.

b: Hvor stor er omsætningen i det viste eksempel?

c. Hvor meget bliver der udbetalt i præmie?

d. Hvor mange procent udbetales der i præmier?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2006 af Sentinox (Slettet)

Hvad har du gjort, og kan du skanne figuren?

Svar #2
04. marts 2006 af Lemin (Slettet)

Der er 3.500.000 plader i en serie.

Pris: En Quick-plade koster 20 kr.

Gevinster : Tre ens beløb på en plade udløser gevinster fra 20 til 500.000 kr.

Udtrækning: Der spilles løbende.


10 gevinster á 500.000 kr.
150 gevinster á 10.000 kr.
1.630 gevinster a´1.000 kr.
12.500 gevinster a´200 kr.
75.000 gevinster á 100 kr.
337.500 gevinster á 40 kr.
600.000 gevinstera´20 kr.

Svar #3
04. marts 2006 af Lemin (Slettet)

nogen der kan hjælpe mig!

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2006 af Sentinox (Slettet)

Et par hints:

a: Forklar hvad det betyder, at antallet af præmier ændres proportionalt med spilleomsætningen.

Ordet proportionalt betyder "afhænger af".
Det vil sige jo større spilomsætning, jo større antal præmier.

"b: Hvor stor er omsætningen i det viste eksempel?"

3.500.000 * 20 kr =

"c. Hvor meget bliver der udbetalt i præmie? "

10 gevinster á 500.000 kr.
150 gevinster á 10.000 kr.
1.630 gevinster a´1.000 kr.
12.500 gevinster a´200 kr.
75.000 gevinster á 100 kr.
337.500 gevinster á 40 kr.
600.000 gevinstera´20 kr.

Total præmiesum = 10 * 500.000 kr + 150*10.000 kr, og så videre.

"d. Hvor mange procent udbetales der i præmier?"

Dette er forholdet mellem præmier og omsætningen:

Udbetalings[procent] = præmiesum/omsætning*100

//Sentinox





Svar #5
04. marts 2006 af Lemin (Slettet)

E. Hvor mange gevinster er der ?

F. Hvor stor er chancen for at få en gevinst?

G. Hvor stor er chancen for at vinde 500.00 kr.

H. Hvor mange gevinster er der på 20 kr. og 40. kr ?

I. Hvor stor en del udgør de af det samlede antal gevinster?

J. Hvorfor tror du, at der er så mange gevinster på 20kr. og 40. kr?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2006 af Sentinox (Slettet)

Nu må du komme med et forslag.

Vi gider ikke lave dine lektier, men vil gerne hjælpe.

//Sentinox

Svar #7
04. marts 2006 af Lemin (Slettet)

Ved ikke lige hvad jeg skal ! Kan nogen forklare det ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. marts 2006 af Sentinox (Slettet)

Hvaf syntes du er svært?

E: hvor mange gevinster er der?
Læg tallene sammen.

etc.

//Sentinox

Svar #9
04. marts 2006 af Lemin (Slettet)

giver det ikke 43630000

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. marts 2006 af Sentinox (Slettet)

Læs lige spørgsmålet en gang til:

"Hvor mange gevinster er der"

der er 10 præmier af ...
+ der er 150 præmier af...

det vil sige:
10 + 150 + 1630 + 12500 + 75000 + 337500 + 600000 = 1026790 præmier i alt.

Prøv nu med de næste.

//Sentinox

Skriv et svar til: Quick

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.