Kemi
Redoxreaktion
04. marts 2006 af
Einsteinium (Slettet)
Jeg har siddet og prøvet at afstemme den her forpulede reaktion længe nu, er der nogen der gider, og kan afstemme den rigtigt mon?
C2H5OH + Cr2O72- --> CH3COOH + Cr3+
Hilsen Nina
C2H5OH + Cr2O72- --> CH3COOH + Cr3+
Hilsen Nina
Svar #1
04. marts 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Hellere skrive det som CH3CH2OH, og se på det C som der sker noget med.
R-CH2-OH, der har C et OT=-1
Det bliver til R-COOH, hvor OT=+3 for C
R kan så være CH3, osv osv
Så nu kan du afstemme resten selv.
I organisk kemi er det mere en regneteknisk størrelse. Det har ikke nær samme betydning som OT har for uorganisk kemi.
R-CH2-OH, der har C et OT=-1
Det bliver til R-COOH, hvor OT=+3 for C
R kan så være CH3, osv osv
Så nu kan du afstemme resten selv.
I organisk kemi er det mere en regneteknisk størrelse. Det har ikke nær samme betydning som OT har for uorganisk kemi.
Svar #2
04. marts 2006 af Einsteinium (Slettet)
Hm.. hvad så med den her?
Fe2+ + Cr2O72- Fe3+ + Cr3+
den kan jeg overhovedet heller ikke få til at passe...
Fe2+ + Cr2O72- Fe3+ + Cr3+
den kan jeg overhovedet heller ikke få til at passe...
Skriv et svar til: Redoxreaktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
